Ingefærshot med æble og citron
Kalenderen siger november, det begynder for alvor at blive koldt, bladene falder af træerne og jeg har allerede haft den første forkølelse. Jeg fik derfor ideen til at lave en ingefærshot blanding. Jeg tænker jeg vil drikke lidt hver morgen af ingerfær shottet, måske den kan holde influenzaerne på afstand.
Inden jeg skulle lave opskriften kiggede jeg lidt rundt på nettet for at se hvordan man bedst laver ingefær shot. Alle opskrifter jeg kunne finde kogte de shottet i 45min det synes jeg er alt for lang tid. Hvis man vil bibeholde de gode sager (vitaminer og mineraler) i ingefæren skal den helst ikke bearbejdes alt for meget. Jeg har derfor lavet blandingen og kun hældt det kogende vand over tilsidst.
Mit shot er lidt utraditionel fordi jeg har beholdt pulpen, det har jeg gjort fordi der stadig er en masse sunde sager i den, hvis du ikke vil have det kan du bare si det fra, men vent til dagen efter du har lavet shottet, på den måde sikrer du den bedste smag.
Jeg anbefaler du laver ingefærshottet stå et døgn på køl før du drikker det, på den måde får du mest smag – du kan dog også sagtens drikke dit shot i dag.
Ingefær shottet kan holde sig i køleskabet i en uges tid.
Ingefærshot med æble og citron
Print opskriftIngredienser:
- 1 flaske på 500ml
- 70g revet ingefær (uden skræl)
- 70g revet æble
- 1 økologisk citron
- 500 ml kogende vand
Sådan gør du:
- Riv ingefær og æble på den ”fineste” side på rivejernet.
- Læg revet ingefær og æble i en skål og pres citronen over og rør rundt i blandingen.
- Skol din flaske med kogende vand, dette gøres for at undgå bakterier.
- Læg revet ingefær blandingen ned i flasken, (det kan godt være lidt besværligt, brug en lille ske).
- Kog 500ml vand og hæld det kogende vand i flasken. Ryst flasken, og sæt den på køl i et døgn.
- Dagen efter har du en god kraftig ingefærshot blanding, det er nu du kan si pulpen fra hvis du ikke kan lide pulp.
- Ingefærshottet skal opbevares på køl og kan holde sig i en uges tid.♥