Ispinde med jordbær & granola
Sød is med friske jordbær og sprød granola i bunden, mums.
Is til morgenmad? Ja hvorfor ikke. Jeg har været i fuld gang med at udvikle is opskrifter, så jeg er klar til sommer.
I den forbindelse lavede jeg den her is, den er lavet med skyr, bananer, jordbær og granola. Alle klassiske ingredienser på morgenmaden.
Isen smager skønt og er super nem at lave. Hvis du har nogen bananer som er blevet brune er det helt oplagt at bruge dem til is, når de bliver brune er de nemlig ekstra søde.
Isen er smagt til med honning, hvis du ikke har honning kan du bruge vaniljesukker.
OBS* Isens konsistent bliver lidt mere iset end normalt, det er fordi den kun er lavet med yoghurt. Hvis du undgå det så rør rundt i formen 1 gang i timen i ca. 3 timer.
Isen kan holde sig 1-2 måneder på køl.
Isforme og ispinde er fra Nicolas Vahe.
Ispinde med jordbær og granola
Print opskriftIngredienser:
- 2 små bananer, ca. 250g
- 2 dl skyr
- 120gJordbær, friske eller frosne (grofthakket)
- 20g hvid chokolade (finthakket)
- 2-3 tsk honning
- 6 tsk granola, 30-40g
- pynt: hvidchokolade, ca. 40g & guldflager
Sådan gør du:
Blend bananer og skyr indtil ud har en ensartet masse.
Rør jordbær og chokolade i massen.
Smag til med honning.
Hæld massen på isformene, drys lidt granola i toppen af iskanten.
Placer en ispind i hver is og frys isene indtil de er helt frosne, ca. 6timer.
Smelt den hvide chokolade over et vandbad og pynt isen med den smeltede chokolade og guldflager.