Tynde sprøde pandekager med citron & sukker
Et ret tydeligt og skønt minde fra min barndom var når min far lavede pandekager, jeg elskede pandekager og min far lavede (laver) verdens bedste pandekager.
Når der blev bagt pandekager var det altid en dejlig stor portion så der var nok til dagen efter. Pandekagerne der skulle gemmes til dagen efter blev rullet med sukker og citronsaft. Kombinationen af sukker og citronsaft i pandekagen var med til at sikre at pandekagerne ikke blev tørre i køleskabet og så smagt de vildt godt, lidt sødt og surt – helt perfekt.
Jeg følte mig altid ekstra heldig når der lå en pandekage rullet med sukker og citron i madpakken.
Tynde sprøde pandekager
Print opskriftIngredienser:
- 3 dl hvedemel
- 1 dl havregryn
- ½ tsk salt
- 6 dl mælk
- 2 æg
- Smør til stegning
Sådan gør du:
- Pisk mel, havregryn, salt og mælk sammen i en skål. Pisk æggene i.
- Smelt en lille klat smør på panden.
- Kom ¾ dl dej på panden, vip panden så dejen fordeler sig i et tyndt lag.
- Bag pandekagerne ved jævn varme, til den er lysebrun. Vend den med en paletkniv og bag den på den anden side.