Opskrift på hjemmelavet pizzadej
Jeg har lige siden jeg begyndte at lave mine egne pizzaer (i en alder af 8år) brugt den her opskrift. Jeg synes simpelthen pizzadej opskriften giver den bedste sprøde bund. Efter årene har jeg øvet mig lidt i hvilken temperatur pizzaen skal bage ved, og jeg er endt på at en pizza skal bages så varmt som overhovedet muligt, altså 250grader (i min ovn). Da pizzadejen får så høje temperaturer bliver bunden mest sprød. Har du ovn en funktion hvor du kan sætte den til at varme “nede fra” altså fra ovnens bund, så brug denne funktion – det giver den bedste pizza bund.
I indlægget her har jeg også givet mit bud på det vegetariske pizzaopskrifter. Pizza med græskar og en kartoffelpizza. Du behøver du vælge dem, men du kan kan sagtens bare bruge bunden. Pizzadejen er til 4 pizzaer.
Vil du se resten af mine pizza opskrifter så kig med her.
God fornøjelse ♥
Opskrift på hjemmelavet pizzadej
Print opskriftIngredienser:
- Pizzadej
- 2,5dl lunken vand
- 25g gær
- 500g hvedemel
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk sukker
- 2 tsk salt
- Kartoffel pizza
- 200g baby kartofler, både som fyld og til chips
- 1 håndfuld mozzarella ost
- 2 spsk løgcreme IL FORNAIO
- Olie
- Salt
- Rosmarin
- Græskar pizza
- 200g Hokkaido græskar
- 80 g blåskimmel
- 1 spsk valnødder
- 2 spsk løgcreme fra IL FORNAIO
- olie
- Sal
Sådan gør du:
Pizzadej
- Rør gæren ud i det lunkne vand
- Tilsæt mel og de øvrige ingredienser.
- Ælt dejen indtil du har en god smidig dej.
- Dæk dejen med et hviskestykke og stil den et lunt sted.
- Lad den hæve i ca. 30min.
- Del pizzaen i 6 “boller”. Rul dejen ud og fordel dem på en bageplade.
Kartoffelpizza
- Skær kartoflerne i tynde skiver.
- Læg ca. 10 kartoffelskiver på en bageplade, de skal bruges til at lave chips med.
- Bag dem i ovnen ved 200grader i 5-10 min hold godt øje med dem.
- Når de er flotte gyldne og sprøde tager du dem ud og lader dem køle af.
- Rul længere ned for at se hvordan pizzaen skal samles.
- Smør dejen med løgcremen, læg osten på, læg de friske kartoffel skiver på, dryp med olivenolie og drys med rosmarin og salt.
- Bag pizzaen i 10-15 min. ved 250 grader.
- Når pizzaen er færdigbagt drysser du med kartoffelchips.
Græskarpizza
- Skær græskarret i 2 cm tykke skiver, bag i ovnen ved 200grader, med lidt olivenolie og salt.
- De skal have ca. 10-15min eller indtil de får en flot gylden farve og føles møre.Sæt til siden.
- Smør dejen med løgcremen, læg græskarskiverne på, jeg lagde blåskimmelosten på pizzaen på da den var færdigbagt så osten var helt frisk, men du kan også sagtens ligge den på nu – så smelter den over græskaren. Dryp med oliven olie og drys med salt.
- Bag pizzaen I 10-15 min. ved 250 grader.