Æbletrifli med kompot & mandelcrumble
Nogen gange så bliver man bare rigtig glad når noget går galt i køkkenet. Det er den her opskrift et eksempel på.
Planen var at jeg ville have bagt en æbletærte, bunden skulle have været lavet af mørdej. Så jeg lavede mørdejen bagte den og da den kom ud lignede den bare ikke en tærte bund, kanterne var faldet sammen, og det der perfekte stramme look jeg havde regnet med var ikke rigtig at se.
Tilgengæld smagte bunden vildt lækkert af mandel og appelsin, så! I stedet for at smide den ud knuste jeg den og fik en ret lækker crumble ud af det (hvis jeg selv skal sige det).
Æblekompotten smager dejlig krydret af æble og flødeskummen sætter jo bare prikken over i’et, velbekomme ♥
Æbletrifli med kompot & mandelcrumble
Print opskriftIngredienser:
- Crumble
- 100g mandler
- 60g smør
- 50g flormelis
- ½ stang vanilje kan erstattes af 1 tsk. vaniljesukker
- 1 æggeblomme
- skal fra 1 øko appelsin
- Æblemos
- 4 æbler ca. 400g
- 50g flormelis
- ½ vaniljestang
- 1 Kanelstang
- 1 tsk frisk hakket ingefær
- ½ dl æblemost eller vand
- Flødeskum
- 2 dl Piskefløde
Sådan gør du:
Crumble
- Start med at hakke mandler til mandelmel i en foodprocessor, indtil det ligner groft mel.
- Pisk smør og flormelis sammen, vend mandelmel, vanilje, æggeblomme og skallen af en appelsin i smøren og rør forsigtigt rundt.
- Form dejen til en kugle og sæt den på køl i 30 min.
- Rul dejen ud på en bageplade, det gør det meget nemt hvis du ligger dejen i mellem to stykker bagepapir og så fjerne det øverste lag bagepapir læg dejen på en bageplade.
- Bag ved 200grader i ca. 20 min eller til den er flot gylden. Lad dejen køle af.
- Når dejen er kold, så brug din hænder til at brække den i små crumble bider.
Æblekompot
- Hak æblerne fint, og læg dem i en gryde, tilsæt vanilje, kanelstang, ingefær og æblemost eller vand.
- Lad det simre til æblerne er møre og væsken er kogt ind.
- Smag på æblemosen og tilsæt mere flormelis hvis du vil have den sødere, husk at tage kanelstagen op inden servering.
Flødeskum
- Pisk piskefløden til flødeskum.
Nu skal du anrette din æbletrifli
- Læg et lag crumble, derefter æblemos og til sidst et lag flødeskum slut af med et lag æblemos og crumble.