Crumble med skovbær og karamel, nem opskrift
Ønsker du at servere en lækker dessert? Men du har ikke lige tiden til at stå og bakse den sammen? Så foreslår jeg at du laver en crumble tærte! Det er så nemt og resultatet bliver vildt lækkert.
Jeg har peppet den sædvanlige crumble en smule op og brugt ’dulche de leche’ / karamel creme, det gør at kagen smager skønt af karamel.
Hvis du ikke lige har karamel creme ved hånden kan du erstatte karamellen med 125g sukker og måske en håndfuld mandler som kan bidrage med lidt smag og knas. Vil du have mandler i, hakker du dem blot og vender dem i crumbledejen.
Crumble med skovbær og karamel
Print opskriftIngredienser:
- springform på ca. 25cm
- Bær
- 600g frosne bær, her brombær & hindbær
- Crumble
- 125g havregrryn, fin eller grovvaslede
- 100g blødt smør
- 1 dl karamel kan erstattes af 125g sukker
- 50g kokossukker eller almindeligt sukker
- Server til:
- En god klat vaniljeis, flødeskum, cremefraiche eller græsk yoghurt.
Sådan gør du:
- Find en tærte eller springform på ca. 25cm i diameteren. Beklæd springform med bagepapir.
- Læg de frosne bær i bunden af formen.
- Bland alle ingredienserne til crumblen sammen i en skål, brug hænderne til at blande dejen, det synes jeg er nemmest.
- Fordel nu crumblen på ovenpå bærrene, igen er det nemmeste at bruge hænderne – da det er en klistret blanding.
- Bag i ovnen i 30-45min, tærten er færdig når crumblen er blevet flot gylden.
♥Lad tærten køle af og server den med en god klat vaniljeis, flødeskum, cremefraiche eller græsk yoghurt.