Is med kondenseret mælk, kanel og karamelliseret valnødder
Sød is med smag af kanel og citron med en sprød nøddebrund fyldt med valnødder og kardemomme.
Vi går snart julen i møde og derfor har jeg lavet en opskrift på en lækker jule isdessert. Desserten passer perfekt efter den tunge julefrokost er spist og man har mest lyst til noget koldt og friskt (som ikke er GT, bevares den skal man selvfølgelig også have).
Til at lave isen har jeg brugt kondenseret mælk, jeg har set flere bruge det men aldrig prøvet det selv. Når du bruger kondenseret mælk undgår du iskrystaller i isen som ofte er den svære balance når man laver is. Du skal heller ikke ud og investerer i en ismaskine.
Jeg har her krydret min is med kanel og citronskal, den kanel jeg brugte var ret mild i smagen og jeg endte derfor med 6 tsk, det er ikke sikkert du skal bruge lige så meget det afhænger af den kanel du bruger. Så smag til undervejs, det samme gælder med citronen.
Nøddebunden giver et lækkert knas til isen.
Jeg har skåret min is i små stykker, så det er en lille haps – bare husk på at jo mindre stykker jo hurtigere smelter isen.
Vil du have flere lækre vegetariske juleopskrifter? Så kig med her.
Kondenseret is med kanel og valnødde knas
Print opskriftIngredienser:
- *En springform på ca. 22cm i diameter
- Valnødde Knas
- 200g hakkede valnødder eller andre nødder
- 200g rørsukker
- 2 tsk kardemomme
- Kondenseret Is
- ½ L piskefløde
- 1 ds. Kondenseret mælk
- 1 vaniljestang
- 2 tsk kanel – smag dig frem
- Skal fra 1-2 citron – smag dig frem
Sådan gør du:
Valnødde Knas: Læg sukkeret i et lille bjerg på panden og vendt til det smelter. Når det er næsten smeltet tilsætter du nødderne og kardemomme, vend det hele rundt indtil det opløste sukker har fordelt sig.
Lad det afkøle på et stykke bagepapir 1 time i køleskab. Når knasen er afkølet skærer du den i grove stykker, fordel stykkerne i bunden af springformen.
Kondenseret Is: Pisk flødeskummen til blødt skum. Tilsæt kondenseret mælk, kornene fra vaniljestangen, kanel og citronskal. Vend massen og smag til med kanel og citronskal. Hæld isen over knasen i springformen.
Lad isen fryse i 6-7timer, når isen er frosset skærer du den i kvadratiske stykker – server straks, inden den smelter.♥
TIP
*Hvis du ikke har en springform så brug en anden form.