Sunde boller med fuldkorn, brune ris & valnødder
Det her er en opskrift jeg bliver ved med at vende tilbage til, den er udviklet af Louise Bruun. Louise Bruun er en mega sej dame der har udgivet en masse kogebøger, og den her opskrift er at finde i de fleste af hendes bøger.
Grunden til at jeg synes den her opskrift er så god er at den kun består af gode sager, fuldkornsmel, en masse kerner og nødder. Derudover skal man forberede dejen om aftenen og så bage bollerne dagen efter. Det er en koldhævet dej og du slipper derfor også for at få beskidte fingre, da dejen ikke skal æltes.
Opskriften skiller sig også ud da man skal tilføre kogte korn, det kan være quinoa, hirse, boghvede, jeg brugte brune ris jeg havde tilovers fra aftensmad. Kornene er med til at holde på vandet – og dermed fugten i bollerne, de bliver altså ikke tørre.
Fordi kernerne og valnødderne bliver rørt med vand dagen inden trækker frøene vandet til sig og danner en plantesaft, der er fantastisk for tarmsystemet – så tarmene får også lidt pleje!
Jeg servede de her boller til en brunch med mine veninder.
Sunde boller med fuldkorn, brune ris & valnødder
Print opskriftIngredienser:
- Dag 1
- 1 l vand
- 10 g gær
- 1 spsk honning
- 2 spsk salt
- 500g fuldkornshvedemel
- 100g solsikkekerner
- 150g valnødder – grofthakket
- 100g hørfrø
- 100g sesamfrø (jeg brugte sorte sesamfrø)
- Dag 2
- 200g blandet fuldkornshvedemel (f.eks. rugmel, boghvedemel, rismel eller alm. fuldkornsmel)
- 200g kogte ris
Sådan gør du: