Vegansk græskarlasagne med spinat og belugalinser
Nu må du ikke blive skræmt helt væk af at lasagnen er vegansk! Jeg lover den smager godt. Jeg bliver faktisk ofte overrasket over hvor nemt det er at lave mad uden mælk og smør, da der findes så gode produkter i dag der kan erstatte de animalske produkter. Ost synes jeg dog ofte er en udfordring, her har jeg et lille tip GÆRFLAGER. Gærflager er inaktiv gær, okay det lyder måske ikke så lækkert, men de har en rigtig fin smag der kan minde lidt om ost. Jeg har her blendet gærflager med hasselnødder, rasp og basilikum. Hasselnødder og rasp er med til at give lidt knas og basilikum bidrager med en lækker smag.
Kog med bouillon
Jeg er begyndt at tilsætte en bouillon terning når jeg koger linser, da jeg synes det giver linserne ekstra smag – hvilket bare er ret lækkert.
Hvor er lasagnepladerne?
Istedet for at bruge almindelige lasagne plader er lasagne pladerne her erstattet med tyndskåret græskar. Hvis du ikke lige kan finde græskar eller vil prøve noget andet kan du også sagtens bruge squash.
Tilsidst skal det nævnes at når der bruges frisk spinat som efterfølgende bages falder det sammen, og lasagne bliver derfor lidt mere kompakt end den lige ser ud når man samler den.
Vegansk græskarlasagne med spinat og belugalinser
Print opskriftIngredienser:
- Fyld
- 1½dl Belugalinser
- 1 Terning grøntsagsbouillon
- 250g Frisk spinat
- 550g butternut græskar
- Vegansk mornaysauce
- 2 spsk. smør
- 3 spsk. hvedemel
- 4 dl rismælk
- Salt, peber og muskatnød
- Vegansk "ost"
- 3 spsk. hasselnødder
- 3 spsk. rasp
- 3 spsk. gærflager
- 3 spsk. frisk basilikum
- 1 tsk. salt
- 1 tsk.. peber
Sådan gør du:
Fyld
Skræl græskarret med en kartoffelskræller, halver græskarret og udhul “kernehuset” med en ske. Skær græskarret i tynde skiver.
Kog belugalinser efter anvisning på pakken, tilsæt en bouillon terning.
Vegansk “ost”
Blend alle ingredienserne til en fin masse, smag til med salt og peber.
Mornaysauce
Smelt smørret i en kasserolle og tilsæt mel. Tilsæt lidt mælk ad gangen under konstant omrøring. Smag til med salt, peber og revet muskatnød.
Lav din lasagne
Start med at ligge et lag spinat i dit lasagnefad. Top med belugalinser og græskarskiver, fordel mornaysacue og drys med lidt ost. Forsæt indtil du ikke har mere fyld, sidste lag skal være mornaysauce og ost.