Vegetar Græskarlagsagne med citron ricotta
Jeg var inviteret til pigemiddag den anden dag, og vi havde aftalt at jeg skulle tage maden med. Det blev derfor til lasagne, da det er nemt at transporterer og selvfølgelig smager skønt. I den her lasagne har jeg brugt butternut græskar da jeg jo som tidligere nævnt er stor tilhænger af græskar. I stedet for at bruge almindeligt oksekød bruger jeg et produkt kaldet quorn. Jeg bruger quorn som et erstatningsprodukt for oksekød fordi jeg bedre kan lide smagen og konsistensen, hvis du endnu ikke har prøvet at bruge qourn i din madlavning kan jeg varmt anbefale det. Jeg køber det i Irma på frost, en pose koster ca. 30-40 kr afhængig af om det er på tilbud.
I stedet for den klassiske bachemel har jeg brugt ricotta, det giver en mere cremet konsistent som jeg synes fungerer godt.
Vegetar Græskarlagsagne med citron ricotta
Print opskriftIngredienser:
- Græskarret
- 1 butternut græskar, 1kg
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk salt
- Fyldet
- 1 løg finthakket
- 2 fed hvidløg finthakket
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk gurkemeje
- 1 håndfuld salvie
- 2 dåse tomat
- 2 dl vand
- 1 dl rødvin
- 1 spsk ahornsirup
- 300 g quorn, (den variant der ligner hakket oksekød) (optøet)
- Citron ricottaen
- 250g ricotta
- 3 tsk citronsaft
- ca. 9 pastaplader
- 50 g parmesan ost
- Tilbehør
- Revet gulerødder (ca. 4 stk)
- Pitabrød (ca. 4 stk)
Sådan gør du:
Græskarret
- Tænd ovnen på 200grader.
- Skræl butternut græskarret. Skær græskarret i 1-2 cm tykke skiver og læg dem på en bageplade, drys med røget paprika og olivenolie. Bag i ovnen ved 200grader i 25min.
Fyldet
- Svits løgene i olie til de er gyldne, tilsæt krydderierne og quorn (optøet). Tilsæt rødvin, tomat, vand, ahornsirup & salvie. Lad saucen simrer i ca. 30 min.
Citronricotta
- Rør ricottaen med citronsaften.
Saml lasagnen:
- Læg sauce i bunden, læg nu et lag pastaplader, derefter sauce, græskar, ricotta og til sidst pastaplade. Du skal have tre lag med pastaplade. Top med ricotta og parmesan ost.
- Bag i ovnen i ca. 30 min ved 200 grader.
Tilbehør
- Pitabrød: skær pitabrøddet over, del i 4 kvarte, du skal ende med at have 8 dele ud af 1 brød. Bag i ovnen i ca. 10 min med olivenolie og salt.