Vegetarisk lasagne med tomat låg & gorgonzola
Lasagnen er fyldt med spinat, svampe og en god fyldig gorgonzola – Selvom det måske ser lidt uoverskueligt ud så lover jeg dig at lasagnen er super nem at lave.
Jeg elsker den her lasagne opskrift. Det er min mega dygtige mutti der står bag opskriften, hun er fantastisk i et køkken, og laver verdens bedste mad. Min mor varierer altid hendes lasagne opskriften lidt for gang til gang. Den i får her er en opskrift jeg synes var endnu bedre end normalt. Min mor havde denne gang tilføjet et ”tomatlåg”. Tomatlåget fungerer i stedet for den klassiske måde at slutte lasagnen af med. Så istedet for sovse laget, er her tomater. Det er med til at gøre at tomaterne bliver bagt lidt ekstra og derfor bliver vildt sprøde og søde. Det kan virkelig anbefales at prøve.
Vegetarisk lasagne med tomat låg & gorgonzola
Print opskriftIngredienser:
- Ildfast Fad på ca. 25*25cm
- Fyld 1
- 300g løg
- 4 fed hvidløg
- 2 courgetter
- Fyld 2
- 250g brune svampe
- 1 spsk. Soya
- 200g spinat, frossen er fint
- 250ml piskefløde eller kaffefløde
- 80g gorgonzola
- Fyld 3
- 400g små tomater
- ½ chili
- 50g oliven
- 75g parmesan
- pasta
- 6-8 pastaplader
- Tilbehør:
- 75g salat
- 1 brød
- Pynt:
- Tallerkensmækker
Sådan gør du:
Fyld 1:
- Skær løgene i både og fint hak hvidløg.
- Skær courgetter i mundrette bider.
- Svits løgene et par min. på en varm pande og tilsæt courgetter svits yderligere et par minutter. Stil fyldet til siden.
Fyld 2:
- Skær svampene i skiver sauter på en varm pande tilsæt soya, lad det koge ind.
- Tilsæt derefter spinat og fløde, rør rundt lad det små simre i 5min.
- Tilsæt gorgonzolaen og rør rundt. Stil til siden.
Fyld 3:
- Skyl tomaterne, fint hak chilien og riv parmesanen på den grove side af rivejernet.
Saml lasagnen
- Start med at ligge fyld 1 i bunden af fadet, krydr med salt og peber og top af med lasagne plader.
- Læg nu fyld 2 på og krydr med salt og peber top af med pastaplader.
- Læg nu fyld 3 på drys til sidst med parmesan.
- Bag i ovnen ved 200grader i ca. 30-45min.
♥Server med brød, salat og en god flaske vin.