Ymertrifli med jordbær
Ymer er gået lidt i glemmebogen, og det er en skam, for det smager skønt.
Her er ymeren vendt med fløde og smagt til med vanilje.
Det knasende ymerdrys er smagt til med muscovadosukker, som giver det en let smag af lakrids.
Du kan med fordel lave ymerdryssen dagen før. Psst. Du kan også sagtens købe færdiglavet ymerdrys.
Ymertrifli med jordbær
Print opskriftIngredienser:
- Ymerdrys
- 300 g rugbrød
- 3 spsk. muscovadosukker
- Trifli
- 300 g jordbær
- 2 tsk. flydende honning
- 3 dl. fløde
- 1½ dl. ymer
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 dl. ymerdrys
- ½ bdt. citronmelisse
Sådan gør du:
Skær rugbrødet i store tern. Læg dem i en foodprocessor sammen med muscovadosukkeret. Blend indtil rugbrødet er godt smuldret.
Læg rugbrødssmulderet på en bageplade med bagepapir.
Bag ved 150 grader i 20 min. Rør rundt 2-3 gange undervejs.
Lad ymerdryssen køle af.
Skyl jordbærrene og skær dem i store tern, vend dem med honning. Pisk fløden til fast flødeskum. Tilsæt ymer og vaniljesukker og rør rundt, indtil du har en dejlig creme.
Anret jordbærrene, ymercremen og ymerdryssen lagvis i smukke glas. Pynt med frisk citronmelisse.