Nougatganache med saltede peanuts
Okay det her er en af de helt tunge drenge, man kan ikke spise mange stykker men man er til gengæld ret glad efter et par stykker.
Smagen er lækker fyldig og så møder chokoladen den salte sprøde peanuts – helt perfekt.
Det er første gang jeg prøver at lave ganache og vi kan da hurtig blive enige om at det er en lidt syndig sag men hold op hvor er det også bare lækkert og ikke mindst nemt!
Det kræver få ingredienser tager ikke særlig lang tid og så smager det bare så godt. Ja jeg kan da vist ikke skjule min begejstring.
Opskriften her giver ca. 20 små stykker, jeg servede dem til min fødselsdag sammen med en anden kage. Jeg ville gerne have at desserten skulle være lille og simple (vi var 20 personer).
Så derfor valgte jeg to kager som jeg så bare skar i små stykker, det fungerede ret godt.
Jeg lavede nougatganache og citronkage med ricotta så var der nemlig både den lidt tunge og fyldige smag og den friske syrlige.
Nougatganache med saltede peanuts
Print opskriftIngredienser:
- Tærteform på 20cm i diameter
- 100g nougat, grofthakket
- 200g mørk chokolade, 52% økologisk
- 1 dl piskefløde
- 70g blødt smør
- 50g grofthakket peanuts
- 10g grofthakket peanuts til pynt
Sådan gør du:
- Beklæd tærteformen med bagepapir.
- Smelt nougat og chokoladen i en skål over et vandbad sammen med fløden. Når det hele er smeltet, tilsættes smørret.
- Brug en stavblender til at blende, indtil konsistensen er ensartet og blank, rør peanuts i.
- Hæld massen i tærteformen og stil den på køl i 3-4timer. Hvis du vil fremskynde processen kan du sætte formen i fryseren 1 time.
- Skær nougatganachen i firkanter og drys med peanuts.