Matcha is bombe med sprød granola
Verdens nemmeste is, helt uden iskrystaller!
Smager skønt af matcha te og den sprøde søde granola giver et lækkert knas.
Jeg har snart lavet en del is opskrifter med kondenseret mælk. Jeg synes simpelthen det smager så godt, og er såååå nemt at lave. Så nu får i endnu en opskrift! Denne gang har jeg brugt den japanske te matcha. Matcha har en lidt støvet smag og det er meget forskelligt om folk kan lide det. Jeg synes det smager skønt. Jeg vil anbefale dig at gå stille og roligt frem når du tilsætter teen, så den bliver lige som du kan lide.
Jeg brugte en matcha jeg har haft liggende i skuffen i et stykke tid og der var derfor klumper i min, derfor brugte jeg en si, hvis din matcha ikke klumoper behøves det ikke.
Granola?
Jeg har i den her opskrift lavet min egen granola/knas, du kan dog sagtens købe en færdiglavet, bare sørg for det er den slags med massere knas og sukker 😉
Jeg har ikke den form?
Det er bestemt ikke et must at bruge de små runde forme som jeg bruger, du kan bruge lige den form du finder pænest. Det kan være en fordel at beklæde din form med bagepapir eller film (så er det meget nemmere at få isen op igen).
Matcha is bombe med sprød granola
Print opskriftIngredienser:
- Granola
- 50g mandler
- 25g havregryn
- 75g sukker
- Matcha is
- 2 dl piskefløde
- 3 dl kondenseret mælk (ca. 1 dåse)
- 2-4 tsk matcha pulver
- Topping
- Guld støv
- 1 bakke hindbær
- 1 bakke brombær
Sådan gør du:
Granola
Smelt sukkeret på en varm pande, lad det smelte helt ud. Tilsæt mandler og havregryn. Vend rundt indtil mandler og havregryn er dækket af det smeltet sukker. Bred blandingen ud på et stykke bagepapir og lad det køle af i ca. 10-15min. Nå granolaen er kold hakkes den groft.
Matcha is
Pisk piskefløde til blød flødeskum. Vend piskefløden med kondenseret mælk, matchapulver og 100g granola. Hæld isen i formen og sæt den i fryseren i 3-4 timer.
Anretning
Server iskuglerne toppet med friske bær og guldstøv.