Pitabrøds pizza med aubergine & romesco
Jeg eeeeelsker pitabrøds pizza! Jeg er lidt I tvivl om det rent faktisk er en ting eller et ord “pitabrøds pizza”?? Men det smager altså virkelig godt, og er vanvittigt nemt at lave.
Da jeg var yngre og gik virkelig meget i byen, (okay det gør jeg stadigvæk) ikke desto mindre var pita pizzaen en fast del af min tømmermænds rutine.
Jeg er faldet lidt af på den rutine, nu spiser jeg mest pita pizzaerne som en lækker forret/snak eller som aftensmad.
Men de kan altså fungere godt til begge ting! Både til tømmermænd og finere anledninger.
Åååh så smart…
Det smarte ved pita pizzaerne er at du slipper for bøvlet med en pizzabund. Pitabrøds pizzaen sikrer dog stadig en lækker sprød bund.
Jeg har her forbagt bundene og så lagt toppingen på bagefter, du kan sagtens lave dem som en mere klassisk pizza hvor du starter med at bage bundene med tomatsauce og ost.
Jeg har her smurt pizzaerne med romesco du kan finde opskriften her, hvis du ikke lige orker at lave det kan du bare købe rød pesto.
Og fik jeg nævnt at pita pizzaerne er langt mere sunde end en almindelig pizza, win win!
Se også mine to andre opskrifter på pitapizza med ærtepesto og radiser og gedeost og hindbær
Vil du se resten af mine pizza opskrifter så kig med her.
Pita pizza med aubergine & romesco
Print opskriftIngredienser:
- 3 Fuldkorns pitabrød
- 1 Aubergine
- 100g halloumi
- 3-4 spsk. romesco
- Olie
- Salt og peber
Sådan gør du:
Skær auberginen i 1 cm tykke skiver, du skal bruge ca. 12 skiver (2 til hver pizza).
Dryp auberginerne med olie, salt og peber, læg skiverne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i 20-30 min. ved 200 grader.
Riv halloumi på den grove side af rivejernet.
Halver pita brødene ved at skære dem igennem så du får to bunde, dryp med olie, salt og peber. Bag i ovnen ved 200 grader i 10-15 min. Bundene skal være godt sprøde.
Saml pita pizzaerne ved at smøre bundene med romesco, drys med halloumi og top med to skiver aubergine.