Vegetariske pølsehorn med pesto & sennep
Jeg har lavet de her pølsehorn med ”vegetariske pølser”.
Cocktailpølserne er fra Hälsans kök og er lavet på en blanding af hvede – og soya protein. Smagen er med paprika/peberfrugt hvilket gør de smager lidt krydret. Jeg synes de fungerer rigtig godt som erstatning for den klassiske cocktailpølse.
En pose med 280g koster ca. 30kr og de kan købes i Rema 1000 eller Irma (de er dog dyre i Irma) på frost.
Du kan varierer fyldet lige som du har lyst, jeg brugte en pesto rosso (rød pesto) fra Løgismose købt i Netto på køl, og så en klassisk sennep.
Vegetariske pølsehorn med pesto & sennep
Print opskriftIngredienser:
- 12 g olie
- 1,5dl vand
- 12g gær
- 50g A38
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 100g fuldkornsmel
- 200g hvedemel
- Fyld:
- 220g vegetariske cocktail pølser (optøet)
- 2 spsk pesto
- 2 spsk sennep
- 1-2 spsk. friskhakket friske krydderurter, jeg brugte timian og salvie
- 1 Æg til pensling
Sådan gør du:
Dej:
- Opløs gæren i lunt vand og tilsæt olie.
- Tilsæt vand og hæld blandingen i en skål. Rør gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen godt sammen.
- Dæk skålen med fx et viskestykke og stil dejen til hævning et lunt sted ca. 1 time.
- Ælt dejen godt igennem og rul den ud til en cirkel, del cirklen først i 4 lige store dele, så i 8 og til sidst i 12.
- smør pesto og sennep på trekanterne, ca. 1 tsk på hver.
- Læg cocktailpølsen på og rul dem til pølehorn.
- Læg pølsehornene på en bageplade og pensel med et pisket æg.
- Bag i ca. 15 min eller til de er flotte gyldne og sprøde i bunden.