Fyldte squash med røde ris & søde tomater
Jeg har her brugt små runde squash, jeg fandt dem i Føtex. Hvis du ikke lige kan finde den slags så kan du bare bruge almindelig squash, 4 stk.
Sørg for at squashen bliver godt blød den er lækrest når den bliver helt mør, tomaterne får en vildt lækker sødme og sylighed når du bager dem i ovnen og bidrager til en dejlig saftig fyldt squash. Et sidste tip er at koge linser og ris sammen, så sparer du opvasken af den ene gryde, og så smager det vildt godt når du koger den med en terning bouillon – så får de ekstra meget smag.
Ps. retten er vegansk – den indeholder altså ikke mejeriprodukter, æg, kød & fisk (men bare rolig, den smager stadig mega godt).
Fyldte squash med røde ris & søde tomater
Print opskriftIngredienser:
- Fyldte squash
- 250g cherrytomater
- 1 dl røde ris
- 1 dl belugalinser
- 1 bouillon terning
- 4 squash
- 2 skalotteløg, finthakket, kan erstattes af 2 små løg
- 2 fed hvidløg, finthakket
- Tilbehør
- - Et godt brød, jeg ristede det på en grillpande
- - Salat, jeg brugte rucola
Sådan gør du:
Fyldte squash
- Forvarm en ovn på 200grader.
- Skyl cherrytomaterne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Sæt dem i ovnen, de skal have ca. 30min.
- Kog ris og belugalinser, du kan sagtens koge dem i den samme gryde, tilsæt en bouillon terning til vandet.
- Udhul squashene med en ske, hak ’kødet’ fra squashen groft, og læg det i en skål.
- Svits løgene på en varm pande med olie til de er gyldne.
- Tilsæt squash kødet på panden. Sauter indtil det er kogt ind og blevet mørt. Tilsæt de kogte ris og linser samt tomaterne.
- Læg fyldet i de udhulede squash.
- Bag i ovnen i ca. 30min., de er færdige når squashen er godt mør.
♥Server med brød, salat & en god flaske vin.