Vegetarisk moussaka med grønne linser
Dejlig krydret moussaka med grønne linser og hvid sauce på toppen.
Uden kød, jeg lover du ikke vil savne det.
Det er alt for sjældent jeg laver moussaka, jeg tænker det ofte som en krævende ret. Men det er synd, for hvor smager det skønt når jeg endelig tager mig sammen.
I den her udgave har jeg kogt linserne med krydderier og løg, det giver dem vildt meget smag.
Jeg håber i synes den smager lige så godt som jeg synes. Husk hvis du har kommentarer til opskriften så elsker jeg at høre dem.
*Vegansk: Vil du have moussakaen vegansk så brug plante mælk og smør i saucen, samme mængde. Undlad æg i saucen og brug 1 spsk. gærflager istedet. Og så undlad revet ost på toppen.
Vegetarisk moussaka med grønne linser & tomatsalat
Print opskriftIngredienser:
- 2 aubergine
- 800g bagekartofler
- Sauce
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 løg, finthakket
- 3 dl grønne linser (tørre)
- 6 dl bouillon vand (grøntsagsbouillon)
- Krydderier til sauce
- 2 tsk spidskommen, 1 tsk stødt kanel, 2 tsk paprika, 2 tsk tørret timian, 2 tsk tørret oregano, 2 tsk tørret basilikum.
- Hvid sauce
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- ½ l letmælk
- 2 spsk gærflager eller revet ost
- ½ tsk muskat
- 4 æg
- salt og peber
- Topping
- 100g parmesan, revet
- Salat
- 400g tomater
- 1 bdt. bredbladet persille
- 1 glas oliven
- oliven olie
Sådan gør du:
Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver, placer auberginerne dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag auberginerne i 15-20min ved 200grader, de skal få lidt farve og blive bløde.
Skær kartoflerne i 1 cm tykke skiver, og læg dem i bunden af et ildfast fad. Læg de bagte auberginer ovenpå kartoflerne.
Sauce:
Brænd krydderierne af på en varm tør pande i 1-2min. Tilsæt olie, finthakket løg og hvidløg, svits i 5 min. Tilsæt grønne linser og bouillon vand, hvis sauce virker tør tilsættes mere vand. Kog saucen i 20-25min.
Fordel saucen i det ildfaste fad.
Hvid sauce:
Smelt smørret.
Tilsæt mel og pisk det godt igennem, tilsæt mælken gradvist og rør konstant. Blev ved med at piske indtil sovsen samler sig. Tag saucen af varmen og slå et æg i ad gangen, imens du pisker.
Hæld saucen over moussaken.
Top med revet ost.
Bag musakaen ved 200grader i ca. 45min, moussaka er færdig når den hvid sauce har sat sig.
Salat:
Halver tomaterne. Hak persille groft. Dræn oliven. Bland det hele sammen i en skål. Dryp med olivenolie og smag til med salt og peber.
2 kommentarer
Din vegetariske moussaka er fantastisk god.
Hej Helle, det gør mig utrolig glad at høre 🙂 Du ønskes en skøn dag.