Bananpandekager med hindbær og græsk yoghurt
Okay, jeg ser ikke mig selv som et ”vane menneske”, jeg har ofte ikke en dag der ligner den i går. Lige bortset fra min morgenmad. Lige på det punkt er jeg virkelig blevet et vane menneske. Jeg har snart sværget til bananpandekager i virkelig lang tid. Det tager ikke særlig lang tid at lave, og så mætter det bare så vanvittigt godt.
Jeg har lidt en sød tand, særligt om morgenen, lidt mærkeligt. Jeg tror det er fordi jeg er sådan et menneske der ikke kan leve uden morgenmad så min hjerne den craver bare hurtig energi = altså sukker.
Derfor er den her morgenmad så god for mig, den smager nemlig dejlig sødt af banan. Som regel spiser jeg et stykke frugt til, ofte bliver det et æble, grapefrugt eller som vist her hindbær.
For mig er det også meget praktisk at jeg ved jeg har spist to stykker frugt til morgenmad, jeg prøver nemlig at få spist de berømte 6 stykker frugt og grønt som sundhedsstyrelsen anbefaler, og så føler jeg mig lidt på forkant når der kun er 4 stykker grønt tilbage til resten af dagen.
*Glutenfri – Brug glutenfri havregryn istedet for havregryn, samme mængde
*Laktosefri – Brug laktosefri yoghurt istedet for græsk yoghurt, samme mængde
Bananpandekager med hindbær og græsk yoghurt
Print opskriftIngredienser:
- Bananpandekager
- 1 banan
- 1 æg
- 1 dl havregryn
- 1/4 tsk. flagesalt
- smør (til stegning)
- Topping
- Friske bær eller frugt
- 1 spsk. Græsk yoghurt
Sådan gør du:
- Mos banan og æg sammen med en gaffel i en skål
- Når det er godt most sammen, tilsætter du havregryn og rør rundt, tilsæt et drys salt
- Steg pandekagerne i godt med smør på en lun pande, de skal have ca. 5 min, vend dem undervejs.
- Server dem med frisk frugt og græsk yoghurt – mums!