Chokolade cookies med lakrids & tranebær, nem og lækker opskrift
I stedet for almindeligt hvedemel har jeg brugt fuldkornshvedemel, det kan virkelig anbefales det giver på en eller anden måde cookien lidt mere bid.
Jeg har brugt muscovadosukker som er en sukker med en eftersmag af lakrids, jeg synes det er en god måde at få dobbelt op på lakrids smagen, hvis du ikke kan få få muscovadosukker så kan du bruge brun farin eller almindelig sukker.
Jeg fandt lakridspulver i Meny.
God bagning♥
Chokolade cookies med lakrids & tranebær, nem og lækker opskrift
Print opskriftIngredienser:
- 100g hakket mørk chokolade
- 110g blødt smør
- 200g muscovadosukker
- 1 æg
- 200g fuldkornshvedemel kan erstattes af hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 1 håndfuld tranebær
- 3 tsk lakridspulver
Sådan gør du:
- Hak chokoladen og sæt den til siden.
- Rør smør og sukker sammen, med en elpisker.
- Tilsæt et æg til massen, rør nu rundt med en ske.
- Tilsæt mel, bagepulver, salt, chokolade, tranebær og lakridspulver, rør massen rundt indtil den har samlet sig.
- Form dejen til en rulle og film den. Nu skal massen på køl så den kan sætte sig, det gør det nemmere når du skal skære cookies. Hvis du vil have det skal gå lidt hurtigere kan du ligge rullen i fryseren. I ca. 15min, den bliver for tør hvis den er i fryseren længere
- Tag din rulle ud og skær den i 2cm tykke skiver.
- Læg skiverne på en bageplade med bagepapir, max 9 pr. plade ellers smelter de sammen.
- Bag ved 200grader i 10-15min.♥Tag chokolade cookies ud og lad dem køle på en bagerist, før du tager en bid.