Fyldte kartofler med halloumi, squash & radiser
Her kommer opskriften på en lækker sommerret! Den er super nem og hurtig at lave, det eneste der tager lidt tid er at bage kartoflerne.
Hvis du vil have retten endnu mere sommer ”agtig” kan du tilberede kartoflerne på en grill, bare sørg for at pakke dem ind i sølvpapir inden du ligger dem på grillen. De skal have ca. 1½time på grillen. Alternativt kan du vælge store kartofler som ikke er bagekartofler og så koge dem til de er næsten færdigkogte og så bare grille dem i 10min, stadig i sølvpapir.
Som fyld i kartoflerne har jeg brugt halloumi som er en grillost, fordelen ved osten er at den ikke smelter som almindelige oste. Halloumi smager ret salt hvilket jeg synes er lækkert til kartoflen. I den her udgave har jeg revet osten og ristet den på panden det gør den dejlig sprød.
Squashen og radiserne har jeg marineret i hvidvinseddike det giver en god syrlighed. Derudover har jeg toppet med hjemmelavet romesco, du kan finde opskriften her. Hvis du ikke lige orker at lave det så brug en købe pesto eller creme fraiche.
Fyldte kartofler med halloumi, squash & radiser
Print opskriftIngredienser:
- 4 bagekartofler
- 100g halloumi
- 1 squash
- 1 bdt. Radiser
- 2 spsk. Hvidvinseddike
- 4 spsk. Romesco
- Olie
- Salt og peber
Sådan gør du:
Bag kartoflerne i ovnen i 1 time, til de er godt møre.
Riv halloumi osten på et rivejern på den grove side, rist på en varm pande til osten er sprød.
Skær radiser og squash i små tern og mariner dem i hvidvinseddike.
Server den lune kartoffel med ost, radiser, squash og romesco drys til sidst med olie, salt og peber.