Græskarsuppe med quinoa & grøn pesto
Jeg eeeeelsker græskar! Og de er heldigvis i sæson lige nu.
Græskar sæsonen går fra august til oktober. Græskar findes i utallige varianter og farver. Jeg har her brugt butternut græskar, butternut græskar er en lidt mere saftig type græskar end det klassiske hokadio græskar. Hokaido græskarrets “kød” er mere fast og tørt. Fordelen ved hokaido er at du ikke behøver skrælle græskarret da skorpen bliver mør ved bagning og stegning.
Til suppen kan du sagtens bruge begge slags græskar.
Butternut græskarret bliver ikke mørt ved tilberedning og det skal derfor skrælles, jeg bruger en kartoffelskræller til dette.
Prikken over i’et..
Jeg synes det vildt vigtigt at lave en god topping til sin suppe. Det er næsten lige så vigtigt som en god suppe. Jeg har her lavet en hjemmelavet pesto og så brugt det lille sunde frø quinoa som topping. Mums! Du finder opskriften på pestoen her
Derudover har jeg i bunden af indlægget linket til en af mine andre opskrifter på marrokansk tomatsuppe med ristet couscous og mandler, Bare i tilfælde af de lover regn igen i morgen.
Græskarsuppe med quinoa & grøn pesto
Print opskriftIngredienser:
- Suppe
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 900g Butternut græskar (med skræl og "kernehus")
- 400g sød kartoffel (med skræl)
- 1L kogende vand
- 1 stk grøntsags bouillonterning
- 1 dl fløde
- 1 spsk. citronsaft
- Tilbehør
- 1 dl quinoa
- Grøn pesto
Sådan gør du:
Hak løg og hvidløg groft.
Skræl græskarret og udhul “kernehuset”. Skær græskarret i store stykker.
Skræl de søde kartofler og skær dem i store stykker.
Svits alle grøntsagerne i olie i en gryde, sauter i 5min.
Kog quinoa efter anvisning på pakken. Lav din pesto.
Tilsæt vand og bouillon. Lad suppen koge indtil grøntsagerne er møre. Blend suppen med en stavblender tilsæt fløde og citronsaft. Smag til med yderligere citronsaft, salt og peber. Hvis du synes suppen er blevet lidt for syrlig kan du tilsætte lidt sukker.