Gulerodssuppe med appelsin & dukkah
Gulerodssuppe, er en af de retter der gør at jeg kan accepterer at det er vinter og koldt. I den her opskrift har jeg brugt massere af appelsin og citronsaft for at give suppen en god frisk smag. Jeg har brugt dukkah, en krydderi blanding der stammer fra mellemøsten til at drysse på suppe.
Alle de forskellige smage er med til at gøre at solen næsten skinner når du spiser suppen.
Gulerodssuppe med appelsin & dukkah
Print opskriftIngredienser:
- Gulerodssuppe
- 600g øko gulerod med skræl
- 1 løg
- 2 hvidløg
- 1 l vand
- 1 grøntsags bouillon terning
- 1 saft af en appelsin
- 1 dl hytteost
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk æblecidereddike
- Dukkah
- 1 dl finthakket cashew
- 1 dl sesam (jeg har brugt ½ dl sort sesom, ½ dl hvid sesam)
- 1 spsk spidskommen
Sådan gør du:
Gulerodssuppe
- Skær løg i både, og halver hvidløgene.
- Hak gulerødderne groft.
- Sauter det hele i en gryde i 5min
- Tilsæt vand og bouillon. Lad det simre under låg i 30min.
- Når gulerødderne er møre, skal du blende suppen, hvis du vil have den tyndere kan du tilsætte mere vand.
- Tilsæt appelsinsaft, citronsaft, æblecidereddike og hytteost, smag til med salt og peber
Dukkah
- Hak cashewnødderne groft
- Varm en pande, tilsæt alle ingredienserne, rist i 5 min.
- Server dukkah’en til din varme suppe