Italiensk madbrød med salvie og olivenolie
Her kommer opskriften på min mors italienske madbrød,.
Madbrødet er et dejligt sprødt brød der fungerer godt til tilbehør til aftensmaden eller med en god skive ost på.
Brødet bliver penslet med en olie med krydderurter.
Min mor har i den her opskrift brugt friske krydderurter, fordi hun har det vildeste krydderurter bed (hvad jeg ikke ville gøre for at eje det).
Da vi jo ikke alle sammen kan have et krydderurter bed, kan vi heldigvis sagtens bruge de tørrede krydderurter der alligevel ligger i skuffen, brug 1-2 spsk. tørret krydderurter.
Italiensk madbrød med salvie og olivenolie
Print opskriftIngredienser:
- Madbrød
- 25g gær
- 4 dl lunket vand
- 450g italiensk hvedemel
- 250g fuldkornshvedemel
- 2 tsk groft salt
- 100g oliven uden sten
- Krydderurte Olie
- 1 håndfuld blandet frisk salvie, timian, rosmarin
- 1 dl oliven olie
Sådan gør du:
- Opløs gæren i det lunkne vand i en skål.
- Tilsæt mel, salt og oliven ælt indtil du har en sammenhængende, smidig dej.
- Tryk dejen ud i en bradepande og lad dejen hæve i en time på et lunt sted.
- Lav imens olien, hak krydderurter og vend dem i olie – du kan både bruge tørrede og friske krydderurter afhængig af hvad du har.
- Pensl brødet med olien.
- Bag brødet i ca. 30 min ved 200grader.