Derfor er suppe genialt
Jeg har sagt det her før, men nu siger jeg det altså igen! Jeg synes suppe er helt vildt genialt. Suppe er genialt til de der dage hvor jeg bare ikke gider lave mad. De der dage hvor jeg ikke gider skære grøntsagerne ud i pæne bidder, de dage hvor jeg ikke gider tænke på vilde smags sammensætninger, de der dage hvor jeg bare gerne vil bruge de grimme gulerødder der ligger og keder sig nede i grøntsagsskuffen.
Konklusionen på det hele, når du laver suppe må du skære dine grøntsager så grimt som du vil, du må bruge simple gode samgs sammensætninger og sidst men ikke mindst du må bruge alle dine rester fra køleskabet.
Valgfri topping
Jeg har givet den lidt gas med topingen på den her suppe, men det behøver du bestemt ikke. Brug det du lige har! Måske noget kedeligt rugbrød eller franskbrød der kan blive til sprøde croutoner? Nødder eller peanuts fra skuffen, der bare lige skal ristes for at leve op? Græskarkerner, sesamfrø, solsikkekerne smager også skønt på en suppe.
Som det gode gamle ordsprog siger: kun fantasien sætter grænser.
Forkølelse farvel, tak
Tilsidst skal det anbefales at skrue op for sunde sager som grøntsager, ingefær og chili når vi går vinteren i møde. Det er dog også vigtigt at slå et slag for grøntsagerne – spis en masse grøntsager, de er nemlig også rigtig dygtige til at holde forkølelsen på afstand.
Nem kokossuppe med gulerod, chili & koriander
Print opskriftIngredienser:
- 300g øko gulerødder
- 1 lille sød kartoffel
- 1 lille løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk finthakket ingefær
- 1 ds. kokosmælk
- 1-2dl grøntsagsbouillon
- 1 tsk finthakket chili
- Topping
- ½ bdt. korinader
- frisk chili
- frisk mynte
- 2 forårsløg
- sesamolie
- salt og peber
Sådan gør du:
Hak gulerødderne, kartoffel, løg og hvidløg i store bider.
Svits alle grøntsagerne og ingefær i en gryde i 5 min. tilsæt kokosmælk og vand efter behov. Grøntsagerne skal være halvt dækket af væske. Lad det hele simre i 10-15min, til grøntsagerne er møre – hvis vandet koger ind, så tilsæt yderligere.
Tilsæt chili og blend suppen med en stavblender.
Server lun toppet med korinader, frisk chili, løg, sesamolie, salt og peber♥