Tomatsuppe med ristet couscous, dadler & mandler
Okay indrømmet, jeg har fået ras el hanout på hjernen. Jeg bruger det i stort set alt jeg kan komme i nærheden af for tiden. Jeg synes simpelthen det er den lækreste krydderiblanding.
Nu har jeg så prøvet at bruge det til topping på en suppe, hvilket blev ret lækkert. Hvis du vil læse lidt mere om hvad ras el hanout er, så kan du gøre det her.
Jeg laver suppe alt for lidt, fordi jeg altid glemmer hvor nemt det egentlig er. Hvis du lige som mig ikke synes det er det sjoveste at stå og skære grøntsager i små bider, så lav suppe. Her kan du skære grøntsagerne så grimme som du har lyst til, for det hele bliver alligevel blendet til sidst.
Hvis du vil lave den her suppe til 4 personer, så vil jeg anbefale du bruger 3 dåser flåede tomater, og 1 ’dåse vand’. Der er nemlig massere smag i tomaterne så du behøver ikke 4 dåser.
I den her opskrift tilføjer jeg 1 dl vand, hvis du vil have tomatsuppen ekstra cremet så undlad vand og tilføj lidt mere creme fraiche.
Vil du have flere suppe opskrifter så klik her.
Tomatsuppe med ristet couscous, dadler & mandler
Print opskriftIngredienser:
- Tomatsuppe
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 ds. flåede tomater
- 1 dl vand
- 2 spsk creme fraice
- Salt og peber
- 1-2 spsk sukker
- Couscous
- ½ dl couscous
- 1 håndfuld mandler
- 6 dadler
- 1-2 tsk ras al hanout
- ca. 10 g smør
- salt
- Servering
- - 2-4 spsk. Creme fraiche
Sådan gør du:
Tomatsuppe
- Hak løg og hvidløg groft.
- Sauter løgene i en tykbundet gryde i olie, til de gyldne.
- Tilsæt flåede tomat og vand, lad det simre i 10-15 – smag til med salt, peber og sukker.
- Blend suppen
Couscous
- Hæld kogende vand over mandlerne – lad det trække i ca. 5min, smut skrællen af mandlerne.
- Hak mandlerne groft
- Fint hak dadlerne.
- Tilbered Couscous efter anvisning på pakken, jeg skulle tilsætte 1 dl vand til ½ dl rå Couscous.
- Steg mandler og ras al hanout i rigeligt med smør i ca. 3 min.
- Tilsæt dadler og couscous på panden, smag til med salt
♥ Server din suppe med couscousdrys og cremefraiche.