Nudler med tofu, rød karry og koriander
Skøn siatisk ret, som er godt krydret med ingefær, hvidløg, koriander og selvfølgelig massere af dejlig kokosmælk. Jeg har brugt en vietnamesisk koriander kaldet rau rum, som jeg smagte da jeg rejste i Vietnam for et par år siden. Den vietnamesiske koriander er en smule stærkere i smagen end den klassiske koriander, hvilket jeg synes er skønt. Det er jo langt fra alle der elsker koriander, det er virkelig en krydderurt der deler vandene. Hvis du ikke er tilhænger af koriander vi jeg anbefale at du bruger mynte i stedet.
Nudler med tofu, rød karry og koriander
Print opskriftIngredienser:
- 1 gulerod
- 200g blomkål eller anden kål
- 1 løg
- 400 g tofu
- 2 fed finthakket hvidløg
- 1 spsk finthakket ingefær
- 1 spsk rød karrypasta
- 1 lime
- 1 ds kokosmælk
- ½ spsk sukker
- 400 g ægnudler
- Topping
- 100g saltede peanuts
- Soya sauce
- 1 Bdt. Frisk koriander
Sådan gør du:
- Start med at rense grøntsagerne, snit gulerødderne i stave, blomkålen i små buketter og løgene i både.
- Skær tofuen i skiver.
- Steg hvidløg, ingefær og karrypaste på en varm pande i 2 min.
- Tilsæt kokosmælk og saft fra en lime og lad det koge igennem.
- Tilsæt tofu og grøntsager på panden, lad det simre i 5-10min, smag til med sukker.
- Kog nudlerne efter anvisning på pakken imens, tilsæt dem på panden når de er færdige.
- Anret i fine skåle og drys med frisk koriander og peanuts, server soya sauce til.