Vegetariske forårsruller med ananas, quorn & chili
Jeg vil vove den påstand at du kan snyde en kødelsker med de her vegetariske forårsruller. Fordi forårsrullerne er lavet med quorn som i sin tekstur minder meget om hakket oksekød, men bare rolig det smager ikke af kød. (quorn kan købes på frost i Irma, vælg den ’hakkede’ version).
Fyldet i forårsrullerne er smagt til med en masse gode asiatiske smage, blandt andet chili, ingefær og citrongræs. Derudover har jeg også brugt hoisin sauce, hvis du ikke kender det er det virkelig et must – det smager så godt! Hoisin er en kinesisk sauce lavet på soja, chili, hvidløg, krydderier og sukker. Jeg har valgt at bage forårsrullerne for at spare lidt på kalorierne – du kan også sagtens friturestege dem. Jeg har købt forårsrulle papiret i en asiatisk special forretning, du kan også bruge filodej, det kan du finde i de fleste supermarkeder.
Du kan med fordel servere forårsrullerne til bao bao eller sammen med wontons.
Ps. Forårsrullerne er helt perfekte at tage med på picninc!
Vil du have flere asiatiske opskrifter så kig med her.
Vegetariske forårsruller med ananas, quorn & chili
Print opskriftIngredienser:
- Forårsruller
- 1 pakke forårsrulle dej, kan købes i asiatisk speciel butik
- 200g gulerod
- 200g ananas, jeg har brugt fra dåse, du kan sagtens bruge frisk ananas
- 1 bok choy kan erstattes med ½ hvidkål
- 1 pose quorn
- Smagsgivere
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. finthakket chili
- 1 spsk. finthakket ingefær
- 1 citrongræs ’stang
- 2 tsk. rød karrypasta
- 3 spsk. hoisin
- Olie til stegning & pensling
- Soya og chilisauce til servering
Sådan gør du:
Forårsruller
- Skræl gulerødderne.
- Skær gulerødder og ananas i små tern.
- Snit bok choy fint.
- Svits alle smagsgiverne på en varm pande et 1-2min.
- Tilsæt gulerødder, ananas, bok choy og quorn.
- Rør rundt, sauter i 5min.
- Sluk for panden og begynd nu at lave dine forårsruller – se billeder nederst for guide.
- Pensl forårsrullerne og bag dem i ovnen ved 200grader i ca. 15min
♥ Server med soyasauce & chili sauce
1. Fyld på. ca. 2 spsk.
2. Fold den ene side over fyldet, og fold kanten ind.
3. Hold godt fast på dejen når du folder.
4. Nu skal du rulle din forårsrulle
5. Sørg for at forårsrullerne ligger på “snippen”, så folder de ikke ud igen – pensl dem nu med olie.
Bag i ovnen ved 200grader i ca. 15min.
1 kommentar