Risotto opskrift med hvide asparges og estragon
Retten her smager skønt af asparges og estragon. Estragon er en af den hvide asparges bedste “smags” venner, da de to ingredienser komplimentere hinanden utrolig godt. Estragon har en helt særlig smag som minder mig en smule om lakrids. Hvis du ikke er fan af estragon, så kan du bruge grøntsagsbouillon til at smage retten til i stedet.
Selv om risotto er kendt som en lidt tung ret, så fungerer risotto stadig godt til en lun forårsdag, jeg har vendt ærter i for at give lidt sprødhed og bid – som du selvfølgelig også finder i de hvide asparges.
I modsætning til grønne asparges så skal hvide asparges skrælles. Brug en kartoffelskræller og skræl det yderste lag af. Skær den nederste del af de hvide asparges, der hvor de er lidt trævlet. Toppen af de hvide asparges indeholder mest smag.
Jeg bruger hvidvin i retten, ca. ½ dl hvilket jo vil sige der næsten er en hel flakse vin tilbage, den foreslår jeg du serverer iskold til risottoen.
Velbekomme.
Risotto med hvide asparges og estragon
Print opskriftIngredienser:
- Risotto
- 200g hvide asparges
- 50g finthakket løg
- 1 fed finthakket hvidløg
- 200g risotto ris/ grød ris
- ½ dl hvidvin
- 0,5 L kogende vand
- 2 dl ærter, frosne
- 1 tsk. Estragon (tørret eller frisk, jeg brugte tørret)
- 50g revet parmesan
Sådan gør du:
Risotto
- Start med at skylle aspargesene og skræl derefter det yderste lag af med en kartoffelskræller. Knæk eller skær den nederste del af aspargesene, ca 1-2cm. Skær aspargesene i 2-3cm stykker og stil dem til siden.
- Sauter løg og hvidløg i olie på en lun pande i ca. 2min.
- Tilsæt risottorisene og rør rundt.
- Tilsæt hvidvin og lad det suge ind i risene, tilsæt løbende vand, ca. 1 dl af gangen.
- Lad risene simre i ca. 25min
- Når risene næsten er færdige men stadig har et lille bid tilsætter du ærter, asparges, estragon og parmesan, vend rundt og server straks.