Sunde bananmuffins med blåbær & dadler
Jeg er ret stolt af de her muffins (ja man kan godt være stolt af en muffin), de smager nemlig vildt lækkert og er hurtige at lave.
Jeg har gået og finpudset opskriften de sidste par dage, først prøvede jeg mig frem med hele havregryn, så blendede. Derefter var det om der skulle 5, 10, 15 dadler i osv.
Nu er jeg landet på et resultat som jeg synes er ret godt og som gør muffinsene fluffy og søde.
Muffinsene er fyldt med gode sunde sager og derfor perfekte til at tage med på farten, eller spise til morgenmad de morgner hvor man har travlt eller man har sovet over sig, hvilket selvfølgelig aldrig sker, men skulle det nu ske ville de være gode at have ved hånden.
Jeg har frosset nogen af muffisene ned da jeg synes det er vildt lækkert at altid lige have en snack i fryseren. Hvis du ved du gerne vil have en muffin med på madpakken i morgen kan du med fordel tage en muffin op om aftenen, så er den tøet op når du vågner.
Sunde bananmuffins med blåbær & dadler
Print opskriftIngredienser:
- 2 dl havregryn
- 2 bananer
- 2 æg
- 12 dadler gerne bløde dadler
- 1 dl nødder, jeg brugte pekannødder
- 2 dl blåbær, frosne
Sådan gør du:
- Blend havregryn til mel i en foodprocessor.
- Tilsæt bananer, æg og dadler i foodprocessoren. Rør rundt indtil du har en ensartet masse.
- Hak nødder groft, tilsæt nødder og frosne bær i dejen, rør forsigtigt rundt.
- Smør muffins formene med olie og bag muffisene i 15min ved 200grader.
♥Lad muffisene afkøle på en bagerist.
6 kommentarer
Dem kan du med rette være stolt af – de er superlækre og nemme at lave.
Jeg brugte dog soltørrede dadler, da det var det jeg havde, og friske blåbær og det fungerede fint. Datteren var også vild med dem, så Jeg laver dem helt klart igen næste gang jeg har to modne bananer til overs!
Hej Ulla
Hvor er det bare skønt at høre, og mange tak for den fine kommentar, den varmer 🙂
Hvis man ikke er så glad for dadler, kan man så lave dem uden ?
De ser super lækker ud
Hej Katrine
uhh det er et godt spørgsmål, jeg har ikke selv prøvet men jeg tænker at dadlerne kan erstattes med andre slags tørret frugt, f.eks. abrikoser?
Hvis du prøver vil jeg elske at høre hvordan resultatet blev.
God dag.
Jeg erstattede dadlerne med 2 dl hj.lavet æblegrød (og 1/2 dl ekstra havregryn). I stedet for nødder brugte jeg mandler og så brugte friske blåbær fra haven. MUMS de er blevet lækre Tak for inspiration
Lyder vildt lækkert! Må jeg prøve.