Vegetarisk biksemad med spejlæg & kåls chips
Klassisk biksemad, dog uden kød. Jeg elsker biksemad! Det er mega lækkert restemad, og helt perfekt på de dage hvor aftensmaden gerne må være lidt nem og hurtig.
Har du lidt kogte kartofler eller gulerødder fra i går? Så er de helt perfekte at bruge her. Du skal bruge ca. 500 g rodfrugter pr. person.
I denne opskrift har jeg toppet med sprøde kålchips, de giver en smuk farve og lidt knas til retten. Kålchips er også mega sunde så det er win win.
God fornøjelse.
Vegetarisk biksemad med spejlæg & kåls chips
Print opskriftIngredienser:
- Kålchips:
- 1 ps. Grønkål (hakket)
- 2 spsk. Olie
- 1 tsk salt* (gerne flagesalt)
- Biksemad:
- 2 løg (i både)
- 4 fed hvidløg (hakket)
- 400 g brune svampe (i tern)
- 1 kg Rodfrugter
- 500 g kartofler (i tern)
- 8 æg
- ½ glas syltede rødløg
Sådan gør du:
- Forvarm en ovn på 200 grader.
Kålchips:
- Skyl grønkålen, og skær bladene af stilken, hak bladene groft.
- Beklæd to bageplader med bagepapir.
- Fordel grønkålen på de to bageplader, dryp med olie og drys med salt. Brug hænderne til at kramme grønkålen med olien og salten.
- Bag grønkålen i ca. 5-10 min. Vend rundt et par gange undervejs. Hold godt øje med grønkålen den må ikke blive brun/sort, kun mørkegrøn og sprød i kanterne. Tag grønkålen ud og lad den afkøle.
Biksemad:
- Skær løgene i både og fint hak hvidløgene.
- Rens svampene og skær dem i små tern (1cm*1cm)
- Varm en pande med olie og svits løg og svampe i 5-10 min. De skal falde godt sammen. Hak imens kartoflerne.
- Skræl kartoflerne og skær dem i små tern (1cm*1cm), tilsæt dem til løgene og svits det hele. Tilsæt mere olie hvis nødvendigt.
- Skræl nu rodfrugterne og skær dem i små tern (1cm*1cm), tilsæt dem på panden og svits yderligere 15-20 min. Tilsæt mere fedtstof hvis grøntsagerne brænder fast.
- Tjek om rodfrugterne er møre ved at tage en bid.
- Varm en pande med olie og slå æggene ud og steg dem til spejlæg.
Server: server biksen maden i dybe tallerkener toppet med grønkål, spejlæg og syltede rødløg. Har du klassikerne HP dressing eller engelsk sauce i køleskabet så top også med dem hvis du ønsker.