Vegetarisk boller i karry
Jeg har ville lave den her opskrift i evigheder! Og nu er det så næsten lykkedes, jeg har nemlig fået smagt den, og erfaret at det sagtens kan lade sig gøre at lave vegetariske boller i karry. Det er min søde mor der står bag udviklingen af opskriften.
Som vegetar kan jeg nogengange godt savne de traditionelle danske retter, som hakkebøf med bløde løg eller boller i karry. Så selvom det kan virke lidt fjollet at lave en vegetarisk “erstatning”. Så kan jeg blive ret glad når jeg får en af de retter og den så smager lige som jeg husker retten.
Opskriften er opbygget som en klassisk opskrift på boller i karry, bollerne bliver endda kogt. Saucen er dog lavet med kokosmælk istedet for en opbagt sauce.
Det er en god ide at lave en dobbelt portion af bollerne, som fryses ned. Så har du altid nogen klar.
Velbekomme.
Vegetarisk boller i karry
Print opskriftIngredienser:
- Boller:
- 175g flækærter, ukogte
- 1 løg
- ½ dl fuldkornshvedemel
- ½ dl havregryn
- 2 æg
- ½ spsk. salt
- peber
- kefir/laurbærblade eller 1 terning bouillon
- Sauce:
- 1 ds kokosmælk
- 2 løg, skåret i skiver
- 2 æbler
- 1 dl rosiner
- 1-2 spsk. karry – smag til
- Tilbehør
- 1 håndfuld Grønkål eller persille
- 4 dl brune ris
Sådan gør du:
Boller
Kog flækærterne efter anvisning på pakken. Pil og blend to løg med 2/3 af de kogte flækærter. Hæld fasen i en skål og tilsæt resten af flækærterne, hvedemel, havregryn, æg, salt og peber, rør rundt indtil du har en saftig fars. Sæt en gryde over med ca. 2 l vand. Kog vandet op med 1 terning bouillon.
Tag en lille klat fra farsen og form den i din hånd med en ske til en bolle. Læg bollerne i det kogende vand, når de stiger til overfladen er de færdige, det tager ca. 10min. Fisk dem op med en hulske og læg dem på en tallerken. (gem kogevandet til saucen)
Sauce:
Svits karry, i en pande med høje kanter. Tilsæt lidt olie og løg, svits et par min. Tilsæt kokosmælk, æbler, rosiner og 2dl kogevand fra bollerne, lad det hele simre i 5-10min. Smag til med salt og peber.
Topping:
Finthak grønkålet eller persillen
Ris:
Kog ris efter anvisning på pakken
Server bollerne med lune ris og kokosauce toppet med grønkål.