Vegetarisk grillmad
Okay check lige min nye galleri funktion!? Haha jeg er begejstret, jeg ændrede bloggens udseende for et par uger siden og jeg er stadig ved at finde ud af de mange funktioner, og jeg synes altså den her er meget checket.
Men det er jo slet ikke det det skal handle om! Det skal handle om vegetarisk grillmad. Jeg synes faktisk godt det kan været lidt udfordrende at være vegetar når grillsæsonen starter. Grillsæsonen ligger op til store bøffer og frankfurter godt grillet på den store nye grill. “Grøntsagerne” er oftest en kartoffelsalat, altså ikke lige en fest for vegetaren.
Hvad gør vi så..
Udfordringen er at det ikke bare bliver grøntsager vi ligger på grillen, jeg elsker grøntsager men det kan godt blive lidt kedeligt at bare spise grøntsager. Derfor er det vigtigt at bruge marinader til grøntsagerne, da det er med til at give dem mere smag.
For at erstatte den klassiske bøf har jeg valgt at bruge en portobello svamp som er godt marineret. Jeg servede retten for min far som var vild med dem, så de kan altså godt blive godkendt af en kødelsker!
Auberginerne er marineret med truffle olie, som bare smager mega lækkert. Kan du ikke få fat i truffle olie så brug en krydderurte olie.
Ingredienser..
Ingredienslisten kan godt se lige uoverskuelig ud, men det er ikke så slemt når man først kommer igang. Det meste er bare grøntsager. Jeg har lavet små pakker med kartofler og rygeost og så har jeg lavet en rabarber kompot hvis du ikke lige orker det kan den sagtens erstattes med f.eks. cremefraice eller anden dressing.
Vil du være opdateret på mine nyeste opskrifter så følg med på instagram eller facebook.
Vegetarisk grillmad
Print opskriftIngredienser:
- Svampe "bøffer"
- 4 store portobello svampe
- Marinade
- 1 spsk. balsamico
- 1 spsk. soyasauce
- ½ spsk. sennep
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. chiliflager
- 1 tsk. honning
- Kartoffelpakker
- 400g små kartofler
- 4 spsk. rygeost
- 1 håndfuld friske krydderurter f.eks. rosmarin, mynte, timian
- Grønt
- 8 asparges (1 bdt.)
- 2 hjertesalat
- 1 aubergine
- Trøffelolie eller olivenolie
- Rabarberkompot
- 100g rabarber
- 1 dl vand
- 1 spsk. sukker
Sådan gør du:
Svampe bøffer
Bland alle ingredienserne til marinaden sammen i en stor skål, læg en svamp ned i marinaden og sørg for den bliver helt dækket ind i marinade, gør det med alle svampene, når du er færdig lægger du alle svampene ned i en frysepose med resten af marinaden, lad dem ligge og trække i et par timer.
Kartoffelpakker
Start med at koge kartoflerne, de skal koges indtil de næsten er færdige. Hak krydderurterne groft og rør dem sammen med rygeosten. Fordel nu kartoflerne på to stykker sølvpapir, top med krydderurte rygeosten og saml sølvpapir enderen så du får en fin pakke.
Grønt
Skyl alle grøntsagerne.
Halver hjertesalaten, og læg dem på et fad sammen med asparges.
Skær auberginen i skiver og pensl dem med trøffelolie, læg dem på fadet med grøntsagerne.
Rabarberkompot
Skær rabarberen i skiver, læg den i en gryde med vand og sukker, lad det hele simre indtil du har en kompot.
Læg kartoffelpakkerne, svampene og auberginen på grillen. Når de næsten er færdige ligger du asparges og hjertesalat på grillen.
Server det hele med rabarberkompotten.