Vegetarisk Shepherds pie med sprød kartoffelmos
Jeg har ville lave den her opskrift i et godt stykke tid. Jeg synes det er endnu en af de her opskrifter hvor det virkelig ikke er kedeligt at spise vegetarisk, og hvor du næsten ikke opdager det ikke eksisterende kød.
Det er ret nemt at lave Shepherds pie, men tager lidt tid, ca. 45 minutter. Til gengæld bliver resultatet virkelig lækkert, og imens din Shepherds pie er i ovnen, kan du lige nå at tage opvasken og nyde et glas vin.
Shepherds pie er originalt en ’kødtærte’ med skorpe af kartoffelmos. Oftest laves den med oksekød, men der kan også bruges lammekød, hvoraf navnet stammer, shepherd er det engelske ord for fårehyrde.
Jeg har brugt grønne linser og kikærter i stedet for lammekød. I kartoffelmosen har jeg tilføjet lidt rasp for at give den lidt knas. Derudover har jeg pyntet toppen med kartoffelskiver, som bliver lækre sprøde.
Vil du være opdateret på mine nyeste opskrifter så følg med på instagram eller facebook.
Vegetarisk Shephards pie med sprød kartoffelmos
Print opskriftIngredienser:
- Kartoffelmos
- 650g kartoffel (til kogning)
- 80g revet parmesan
- 40g smør
- 1 dl rasp (kan undlades)
- 350g kartoffel (til toppen) + lidt smeltet smør
- Linsefyld
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 squash
- 1 peberfrugt
- 1 tsk paprika
- 1 tsk spidskommen
- 2 tsk rosmarin
- 2 tsk timian
- 3 dåser bælgfrugter (jeg brugte 2 dåser grønne linser & 1 dåser kikærter)
- 4 dl bouillon vand (ca. ½ terning opløst i vandet)
- 1 dl rødvin (hvis du ikke har rødvin, så erstat med bouillon vand)
- Salt og peber
Sådan gør du:
Kartoffelmos
- Kog kartoflerne i vand i ca. 20-25min, de skal være godt møre, test med en kniv – når kniven ikke hænger fast i kartoflen, er de færdige. Hæld vandet fra kartoflerne, gem lidt i en skål.
- Blend kartoffel, kartoffelvand, smør og parmesan – jeg brugte en foodprocessor du kan også bruge en elpisker. Hvis kartoffelmosen er meget fast kan du tilsætte mere kartoffelvand. 4. Vend til sidst rasp i kartoffelmosen og smag til med salt.
- Skær kartoflerne til topping i ca. ½ cm tykke skiver.
Linsefyld
- Skær løgene i både og fint hak hvidløg. Sauter løgene på en pande med olie og alle krydderierne , i ca. 5 min løgene skal være gyldne.
- Riv squash på den grove side af rivejernet, skær peberfrugt i mundrette bidder. Tilsæt squash, peberfrugt og bælgfrugter (linser og kikærter) på panden, rør rundt, indtil peberfrugten er lidt stegt.
- Tilsæt bouillon og rødvin, smag til med salt og peber, lad det simre – i ca. 10min.
Saml din shephard pie
- Anret din shepherdspie i det fad du finder smukkest. (Jeg brugte en springform beklædt med bagepapir.)
- Læg først linsefyldet i formen, derefter kartoffel mosen, top med kartoffelskiverne – som på billedet, jeg starter altid med de største skiver yderst, og slutter så i midten med de mindste skiver.
- Smelt lidt smør i en gryde, ca. 10g og pensl kartoflerne, det sikrer at kartoflerne bliver sprøde.
- Bag i ovnen ved 200grader i ca. 30min – husk på at mos og fyld allerede er færdig tilberedt, så det handler mest om at få kartoffelskiverne bagt og varmet den igennem.
4 kommentarer
Hvor lang tid skal den have i ovnen til sidst?
Hej Ida 🙂
Godt set! Mange tak.
Jeg har lige tilføjet det i opskriften.
Den skal have ca. 30 min. ved 200grader – Jeg håber du kan lide den 🙂
Vil urad dal kunne gøre det ud for de grønne linser? Vil gerne kaste mig ud i denne udgave, men har alle andre bønner og linser i forråd end de grønne…
Hej Pernille
Ja det vil jeg bestemt mene du kan, du skal muligvis være opmærksom på at nogen bønner suger mere vand end andre. Så bare hver opmærksom på at dit linsefyld er godt “saftigt” når du ligger det i bunden, du tilsætter bare lidt mere vand hvis det virker lidt tørt.
Så brug endelig bare de linser du har i skabet 🙂 God fornøjelse – jeg glæder mig til at høre om du kan lide resultatet.