Vegetarisk tomatsuppe med sorte ris & majs
Suppen er lavet med friske tomater der får lov til at simre ind indtil de er helt opløst og det kun er den gode smag af tomat der er tilbage
Jeg har toppet suppen med friske majs og sorte ris. Majsene smager dejlig sødt og giver en lækker sprødhed til suppen. Risene giver også lidt bid og er med til at sikre at du nok skal blive mæt af suppe.
Der er tilsat en smule gorgonzola i suppen. Gorgonzolaen er med til at fremhæve smagen i tomaterne og giver suppen mere karakter. Her er der brugt 2 kg tomater, der bare har fået lov til at simre ind.
Overskud og erstatninger…
Jeg havde fået en masse tomater fra aarstiderne som var i overskud. Jeg valgte at bruge tomaterne til suppe. Klassisk bruger man også dåse tomat til at lave tomatsuppe med. Det kan du også sagtens gøre, måske bruge 1 kg friske og så tilsætte 1 dåse tomat. Hvis du vil sparre lidt.
Hvis du ikke kan få friske majs kan du sagtens bruge majs fra dåse. Jeg har købt de sorte ris i Irma, fra IL FORNAO – Hvis du ikke lige kan få fingre i dem så bare brug almindelig ris.
Jeg serverede lidt stegt tofu til suppen for at få protein til.
Vegetarisk tomatsuppe med sorte ris & majs
Print opskriftIngredienser:
- 2 majs kolber
- 1 dl ris
- 2 kg tomat (skåret i kvarte)
- 1 lille finthakket rødløg
- 2 finthakket fed hvidløg
- 20g skimmelost
- Smag til med sukker og salt
- Server evt med ristet tofu
Sådan gør du:
Start med at koge majskolberne i letsaltet vand i 10min. Når de er færdige skal de afkøle og derefter skærer du majsene af kolben.
Kog risene efter anvisning på pakken
Svits løgene gyldne i olie i en gryde. Tilsæt tomaterne og lad dem simre ved middelvarme indtil de er godt opløst. Tilsæt lidt vand og gorgonzola og blend tilsidst suppen. Smag til med sukker og salt.