Vegetariske tarteletter med hvide asparges
Sprøde tarteletter fyldt med grøntsager, bare rolig du vil ikke savne kødet.
Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har fået en tartelet.. Sådan startede en samtale jeg havde med min gode veninde Line, den anden dag. Som tidligere nævnt spiser jeg ikke kød, og når muligheden for tarteletter med kylling og asparges er der springer jeg derfor over. Samtalen udviklede sig og det viste sig at Line havde lavet hendes egen opskrift på vegetariske tarteletter. Så dem måtte jeg da prøve!
Line har lavet de smukke tarteletter på billederne, og de smager fantastisk. Gulerødderne giver en dejligt bid, svampene giver umami smag og asparges, ja, de smager jo bare skønt af asparges.
Til sidst skal Lines gode forslag nævnes, at når man laver tarteletter kan man bruge lige hvad man har lyst til, hun tager ofte bare de grøntsagerne hun lige har i køleskabet.
Hvad så med kyllingen…?
Da jeg blev vegetar gik det op for mig at der er rigtig mange retter hvor kødet ikke er så livsnødvendigt som jeg ellers gik og troede.
Fx som i denne opskrift på tarteletter er det svært at savne kødet, fordi det er helheden af retten der giver smag.
Så istedet for kyllingen er der simpelhen bare grøntsager på menuen, som altså spiller rollen lige så godt.
Velbekommen.
Ps.
Se også min opskrift på vegetariske tarteletter med svampe og spidskål
Vil du være opdateret på mine nyeste opskrifter så følg med på instagram eller facebook.
Vegetariske tarteletter med hvide asparges
Print opskriftIngredienser:
- Fyld
- 300 g svampe
- 200-300 gulerødder (2-3styk)
- 1 bdt asparges
- 2 ds. små hvide asparges, jeg har købt økologiske fra Irma
- evt. 1 dl ærter
- Lidt persille til pynt
- Sovs
- 3 spsk mel
- 3 spsk. smør
- Vandet fra aspargesen
- ½ l letmælk
- 1 bouillon terning
- Smag til med salt og peber
- 10-15 tarteletter
Sådan gør du:
Fyld
- Skær svampe og gulerødder i små tern.
- Svits svampene og gulerødderne i en gryde i ca. 5 min. til gulerødderne bliver lidt møre men stadig har bid.
- Dræn vandet fra de hvide asparges, husk at gemme vandet til saucen.
- Tilsæt grønne og hvide asparges i gryden (og måske ærter), rør rundt og sluk for varmen og begynd på saucen.
Sauce
- Smelt smørret og tilsæt mel, rør godt rundt.
- Tilsæt aspargesvandet lidt efter lidt – rør godt rundt så det ikke skiller.
- Tilsæt mælk lidt ad gangen og rør godt rundt. Lad det småsimre ved laveste varme i ca 5 – 10 min til melsmagen er kogt ud.
- Smag til med salt og pebet og tilsæt boullion.
- Kom tilsidst grøntsager i og lad det småsimre i 5 min.
Lun tarteletterne i en ovn, hæld det lune fyld i tarteletterne, server straks ♥
Hvor mange tarteletter får jeg?
Det er svært at sige præcis hvor mange tarteletter du får ud af opskriften.
Nogen elsker massere sauce til tarteletten, og så giver portionen lidt færre tarteletter.
Men ca omkring 10-15 styks! Nok til 4 personer, vil jeg mene.
15 kommentarer
Kan fyldet laves dagen før og varmes?
Hej Maja!
Ja det kan du sagtens, og det er en rigtig god ide 🙂
hejsa hvad tænker du om at lave det fryse det og så varme op igen..kan man det?
Det kan du godt, men så vil jeg undlade at tilsætte ærter og spinat, da de godt kan blive lidt kedelige efter en tur i fryseren 🙂 Så tilsæt dem når du tør det op igen.
Hej!
Jeg tænkte på om du kan huske hvor mange tarteletter der bliver til ud af sådan en portion? 🙂
Hej 🙂
Der kommer ca. 6 tarteletter ud af denne portion, så nok til 2 personer som hovedret.
Opskriften er nu ændret lidt, og den giver derfor 10-15 styks istedet 🙂
Der er vildt mange gulerødder i
Jeg har testet opskriften igen, og sat mængden lidt ned 🙂 Tak for din kommentar!
Hvilke svampe bruger du? Der findes jo mange forskellige slags
Jeg har brugt brune champignon 🙂
200-300 gulerødder… Det var sgu mange 😉
Hahahahah! Der skal jo lidt sundt til 😉
Hey tror du mangler en enhed ved dinne gulerødder.
Yes, jeg har blot skrevet det i gram, nu er enhed tilføjet 🙂