Vegetarisk sprøde wonton med svampe og citrongræs
Wonton dejen minder lidt om en klassisk pasta dej, og du kan faktisk også bruge dejen til at lave ravioli med. Du kan finde wonton dej i Asiatiske special butikker, oftest på frost. En pakker koster 20-30kr med mange stykker i. Wonton dejen findes i forskellige varianter, en til ’kogning’ og en til ’stegning’, jeg har valgt den til stegning.
Wonton er vildt lækker som forret eller som hovedret serveret sammen med andre retter, f.eks. bao bao (se opskrift her).
Jeg har fyldt mine wontons med en masse gode asiatiske krydderier som ingefær, chili, citrongræs og hvidløg det giver en frisk smag af Asien.
Det kræver lidt øvelse at lukke wonton pakkerne, og jeg er langt fra ekspert, billederne viser første gang jeg prøvede at lave wontons og som i kan se mangler jeg måske stadig lidt træning i at lukke dem, men det rustikke look har vel også sin charme.
Vegetarisk sprøde wonton med svampe og citrongræs
Print opskriftIngredienser:
- 18 stykker wonton dej, fried (købt i asiatisk special butik)
- 300g svampe, jeg brugte portobello svampe
- 1 lille løg
- Olivenolie
- Smagsgivere
- 1 stang finthakket citrongræs
- 20g finthakket ingefær (revet)
- 1spsk finthakket mynte
- 1 tsk finthakket chili
- 1 fed finthakket hvidløg
- 1 spsk. friskpresset citronsaft
- 1 tsk. sukker
- Til servering
- Sød chili sauce eller soya sauce
Sådan gør du:
Wonton
- Start med at rense svampene, brug ikke vand til at få jord væk, det er bedst at bruge et rent hviskestykke til at børste jorden væk.
- Skær svampene og løg i små tern.
- Sauter på en varm pande i olivenolie i 5 min.
- Tilsæt alle smagsgiverne på panden og rør rundt i yderligere 5min.
- Placer ca. 2 tsk. fyld på hvert stykke wonton dej.
- Pensl kanterne med lidt vand, saml kanterne og skub de yderste kanter sammen.
- Steg på en varm pande i godt med olivenolie, de skal have et par minutter på hver side. ♥Server med sød chili sauce eller soya sauce.
Vil du have flere asiatiske opskrifter så kig med her.
-
- Læg fyldet på midten af wonton dejen, ca. 2 tsk.
-
- Pensl kanterne med vand og saml dem derefter
- Skub kanterne sammen, nu skal de bare steges på panden