Saftige og sprøde vegetariske frikadeller
Frikadellerne smager skønt af hasselnødder og svampe, de bliver godt sprøde yderst og bløde indeni. Jeg vil servere de her frikadeller på det store frokostbord. Frikadellerne kan også sagtens bruges til aftensmad, du kan eventuelt lave dem lidt større så det bliver til en ”bøf”. Frikadellerne er her serveret med færdigkøbte rødbeder, men server dem med det tilbehør du synes er lækrest.
I min praktik hos Irma Krydderiet (Irmas madblad), arbejdede jeg sammen med Krydderiets madskribent, Maria Meldgaard. Jobbet bestod blandt andet af at skabe en masse smukke billeder af mad og udvikle opskrifter til Krydderiet. Opskriften jeg har taget med her er Marias opskrift, det er klart en af de bedste opskrifter på vegetariske ”deller” jeg har smagt.♥
God fornøjelse og tak til Maria for at have udviklet den lækre opskrift.
Saftige og sprøde vegetariske frikadeller
Print opskriftIngredienser:
- 100g hasselnøddekerner
- ½ dl polenta
- 2 portobello svampe
- 2 æg
- 100g parmesan
- 1 spsk sojasovs
- 1 lille rødløg
- 1 tsk frisk eller tørret timian
- Peber
- Tilbehør
- 1 glas syltede rødbeder
Sådan gør du:
Vegetariske frikadeller
- Hak hasselnøddekerner, portobello svampe, parmesan og rødløg i en foodprocessor, det skal hakkes så fint som muligt.
- Tilsæt polenta, æg, sojasovs, timian og peber, rør rundt til du har en god ensartet masse. Lad farsen sætte sig en halv time på køl.
- Form frikadellerne med en spiseske, steg dem på en varm pande med smør, de skal steges i 5-10min. De er færdige når de er gyldne og sprøde.
♥Server frikadellerne med søde kartofler, rødkål salat og syltede rødbeder.