Falafel med tzatziki, ratatouille & ovnbagte kartofler
Lækker falafel opskrift! I opskriften her har jeg tilsat søde kartofler i falafel farsen. De søde kartofler sikrer at falaflerne bliver dejlig saftig og hænger godt sammen. Ingredienslisten kan godt se lidt lang ud, men frygt ej! De fleste ingredienser har du højst sandsynligt allerede i køleskabet eller på køkkenhylden.
I denne opskrift har jeg serveret hjemmelaet tzatziki, ratatouille og ovnbagte kartofler. Du kan dog serverer lige hvad du har lyst til, denne sammensætning smager dog vanvittigt godt.
Vil du have ratatouille opskriften så kan du finde den her.
Falafel med tzatziki, ratatouille & ovnkartofler
Print opskriftIngredienser:
- Falafel
- 400g søde kartofler
- 1 ds kikærter, drænet
- 2 fed hvidløg
- 1 løg
- 2 æg
- 1 dl fuldkornshvedemel
- ½ dl sesam
- 1 spsk. tørret mynte
- salt og peber
- Ca. 1 dl Rasp
- Ovnbagte kartofler
- 1 kg kartofler
- 1 tsk paprika
- 1 tsk røget paprika
- Ca. 2 spsk. olivenolie
- Tzatziki
- 1 agurk
- 1 fed hvidløg
- 2-3dl græsk yoghurt
- salt og peber
Sådan gør du:
Falafler
- Skær de søde kartofler i mundrette bider, kog dem i letsaltet vand i 20min.
- Læg kartofler, kikærter, hvidløg, løg, æg, mel, sesam, mynte, salt og peber i en foodprocessor og kør rundt indtil du har en ensartet fars. Lad gerne farsen trække 30 min.
- Form farsen til små runde deller, og vend dem i rasp.
- Steg dellerne på en varm pande i et godt med olie.
Ovnbagte kartofler
- Skær kartoflerne i både, og vend dem med krydderier og olivenolie. Bag dem i ovnen ved 200grader, vend kartoflerne rundt en gang undervejs, kartoflerne skal have ca. 30-35min i ovnen.
Tzatziki
- Riv agurken på den grove side af rivejernet. Tag et rent hviskestykke og læg den revet agurk på midten af klædet,
snor hviskestykke rundt om agurken. Og vrid vandet ud af agurken. - Hak hvidløget fint. Vend agurk og hvidløg med græsk yoghurt og smag til med salt og peber.