Hjemmelavet Kikærtetofu, kræver kun 3 ingredienser
Jeg har fundet den her opskrift på plantepusherens blog. Nina er bloggens ejer og mega cool, hun laver de vildeste veganske opskrifter.
Kikærtetofu, eller burmese tofu som det også kaldes stammer fra Burma. I stedet for at være lavet på sojabønner som tofu er i Danmark, så laves den her på kikærtemel.
Det er vildt nemt at lave og smager skønt. Det kræver dog et par timer på køl (8-12t), så hvis det skal bruges til aftensmad skal det lige planlægges.
Kikærtetofu kan bruges på utallige måneder, indtil videre har jeg stegt, bagt, marineret og blendet. Pt er jeg størst tilhænger af at stege det på en varm pande med godt med olie og salt kikærtetofuen får en vildt lækker sprød skorpe.
God fornøjelse!
Hjemmelavet Kikærtetofu, kræver kun 3 ingredienser
Print opskriftIngredienser:
- 300g kikærtemel
- 2 tsk salt
- ½ tsk sort peber
- ½ tsk gurkemeje
- 10dl vand
Sådan gør du:
- Gør en form klar, vælg en form af porcelæn eller glas. Hvis du vælger en form på:
20*30cm bliver kikærtetofuen ca. 1,5cm tynd.
15*20cm får du en kikærtetofu på 3 cm. - Rør kikærtemel sammen med alle krydderier i en gryde med plads til 1,5liter Tilsæt vandet løbende, brug en elpisker – på den måde undgår du klumper.
- Pisk indtil at melet er opløst i vandet, og du nu har en tynd grød.
- Tænd for blusset, du skal ikke have varmen for højt. Rør rundt, hele tiden.
- Efter ca. 5-10min begynder grøden at sætte sig, til en fast grød, den bliver flot blankt, det er vigtigt at det bliver en fast grød, den skal dog stadig kunne hældes i en form.
- Hæld det i form og bank evt. formen nogle gange mod bordpladen for at få varme tofu til at lægge sig pænt og/ eller stryg overfladen med en dejskraber.
- Sæt kikærtetofuen på køl i 8-12timer, dækket med et lag folie, foliet skal ikke røre ved tofuen.
- Din tofu er nu færdig og klar til at blive stegt på en varm pande med olie.
2 kommentarer
Hej,
Rigtig spændende opskrift som jeg vil prøve
Hvor længe kan det holde sig i køleskab og er det fryseegnet
Bedste hilsner Vibeke
Hej Vibeke,
Den kan holde sig ca. 1 uge, jeg har faktisk ingen erfaring med at fryse den, så det kan jeg desværre ikke svare på.