Lækre Rösti med squash, gulerod & kartoffel
Sprøde rösti fyldt med grøntsager.
Polentaen bidrager med et skønt knas.
Endnu en opskrift jeg laver alt for sjældent. Det er så dejlig nemt at lave rösti og så smager de bare lidt syndigt helt uden at være det. I den her opskrift har jeg brugt squash, gulerod og kartoffel men du kan bruge lige de grøntsager du elsker. Særligt rodfrugter er velegnet til rösti, og da vi jo går ind i en årstid hvor hylderne i supermarkedet bugner med rodfrugter til billige penge er det helt oplagt at lave rösti.
I den her opskrift har jeg stegt röstien i olie, men det kan virkelig også anbefales at stege dem i smør, det smager så lækkert.
Polenta, polenta, polenta
Polenta er lavet af majs. Jeg har brugt en grov polenta da den bidrager med ekstra knas. Polenta er glutenfrit og har en mild smag af majs. Normalt koger man poletaen til en majsgrød, som kan bruges som den er, eller steges og grilles. Jeg bruger ofte min majsgrød til at lave pomfritter se opskrift her .
Dip, dip, dip
Jeg serverer ofte rösti som en snack inden aftensmad. Det smager skønt at servere dine rösti med en god dip til. Så derfor får du lige en hurtig opskrift her: 1 dl cremefraiche, 1 spsk. citron eller limesaft, 1 spsk. soya og 1 spsk. ristet sesamfrø.
Velbekomme
Rösti med squash, gulerod, kartoffel & majsmel
Print opskriftIngredienser:
- 400g kartoffel m skræl
- 300g gulerød m skræl
- 1 squash
- 1 bdt. purløg
- 3 æg
- 2 tsk spidskommen
- ½ dl hvedemel
- 1 dl majsmel (polenta)
- 1 tsk salt
Sådan gør du:
Start med at skrælle kartoffel og gulerødder. Riv kartoffel, gulerødder og squash på rivejernets grove side. Læg de revet grøntsager på et rent viskestykke og samle klædet om grøntsagerne og sno det rundt så du kan vride væsken ud af grøntsagerne.
Finthak purløg.
Læg grøntsagerne i en skål og tilsæt purløg, æg, spidskommen, hvedemel, majsmel og salt. Rør rundt med hænderne indtil du har en samlet masse.
Varm godt med olie på en varm pande og samle nu massen med hænderen til flade “frikadeller”. Lad dem stege et 4-5min på hver side. Og lad dem derefter køle lidt af på en bagerist.