Blomkål nuggets
Møre blomkål nuggets marineret i hjemmelavet baberque sauce.
Nemme at lave og fyldt med smag, perfekte i salat, på pizza eller i pastaretter
Jeg lavede de her blomkåls nuggets efter min søde veninde Line havde fortalt mig om opskriften. Jeg synes umiddelbart det lød lidt mystisk, men er du gal det smager godt.
De fungerer vildt godt som snack eller skåret lidt ud og som fyld i f.eks. en tortilla.
Hvis du synes grøntsager kan være lidt kedelige så er den her opskrift et vildt godt sted at starte. Jeg er sikker på du kan få den mest grøntsags forskrækkede person til at synes de her smager godt. Det er nemlig den gode baberque sauce den er den dominerende smag.
Baberque sauce
Du må ikke blive skræmt væk af ingredienslisten på baberque saucen. Du kan enten købe en færdiglavet, eller undlade nogen af ingredienserne hvis du ikke lige har dem. Istedet for tomatpure kan du bruge lidt mere ketchup, istedet for honning kan du bruge sukker, røget paprika kan erstattes med alm. paprika. Smag til undervejs og find frem til den barberque sauce du kan lide.
Blomkål nuggets
Print opskriftIngredienser:
- 1 blomkål
- Marinade
- 2 fed knuste hvidløg
- ½ finthakket rød chili
- 1 spsk ketchup
- 1 spsk soya
- 1 spsk honning
- 1 spsk tomatspure
- 1 spsk olie
- 1 citron
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk spidskommen
- 2 spsk sesamfrø
Sådan gør du:
Bland alle ingredienserne til marinanden, citronen skal du presse og bruge saften, smag til undervejs (måske du kun skal bruge saft fra en halv citron det afhænger af str. på citronen.)
Skær blomkålen i buketter, behold stilken og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Fordel marinanden over blomkålshovederne, drys med sesam og lad det marinerer i 1 time.
Bag i ovnen i 45-1 time ved 200grader, de er færdige når de er gyldne (se billede)