Rugbrøds granola med frysetørret hindbær & boghvedekerner
Lækker sprød granola, som smager sødt af honning og så giver de frysetørret hindbær en dejlig syre. Til en rugbrøds granola er det bedst at bruge rugbrød der er lidt halv gammlt, du ved sådan lidt tørt. Derudover kan du bruge lige hvad du har lyst til, kun fantasien sætter grænser.
Rugbrøds granola med frysetørret hindbær & boghvedekerner
Print opskriftIngredienser:
- Rugbrøds granola
- 150 g boghvedekerner
- 3 dl kogende vand
- ____________________
- 150 g rugbrød (gerne daggammelt)
- 1 dl græskarkerner
- 1/2 dl sesamfrø
- 1 dl mandler, grofthakket
- 1 dl havregryn, grov eller finvalsede
- 1/2 dl flydende honning
- 1/2 tsk. kardemomme
- 2 spsk. frysetørret hindbær
Sådan gør du:
Rugbrøds granola
- Læg boghvedekernerne i blød i det kogende vand 30 – 1 time.
- Dræn boghvedekernerne for vand, læg dem i en stor skål.
- Skær rugbrødet i små tern.
- Tilsæt rugbrød, græskarkerner, sesamfrø, mandler, havregryn, flydende honning og kardemomme i skålen. Rør rundt.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel granolaen på pladen.
- Bag granola i ovnen ved 180grader i ca. 30 min. Rør rundt et par gange undervejs.
- Lad granolaen afkøle og tilsæt den frysetørret hindbær. Hæld granolaen på glas. Den kan holde sig i en måneds tid.