Sprøde pomfritter♥
Hvordan får man sine pomfritter lige så sprøde som dem man får på restauranter?
Tricket er iskoldt vand og hvidvinseddike
Da jeg var i praktik hos Louisa Lorang, lærte hun mig, hvordan man laver perfekte pomfritter. De tricks vil jeg nu give videre, jeg har tilpasset opskriften, så den er lidt mere simpel.
Det er overraskende hvor lidt, der skal til for at lave en pomfrit, der er dejlig blød indeni og sprød udvendigt.
Til fire personer skal du bruge 6 bagekartofler.
Sådan gør du:
- Brug “store” kartofler som bagekartofler, kartoflen skal være fast
- Behold skrællen på, eller skræl din kartoffel – skær dem i lige store stænger
- Læg kartofler i iskoldt vand, skift det iskolde vand 5-6 gange
- Her kan du vælge:
Kog kartoflerne i letsaltet vand med 1 spsk hvidvinseddike, i 2 min.
ELLER
Tilsæt 1 spsk. hvidvinseddike til den sidste portion iskoldt vand, lad det trække i 5 min. - Afdryp pomfritter og tør dem med et rent hviskestykke.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir.
Vend pomfritterne med salt og olie.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 250grader i 10min.
Skru ned og bag pomfritter i yderligere 30min ved 200grader.
Voila! Så er der sprøde pomfritter.