Vegetar spagetti bøffer med parmesan & chili
Da jeg blev vegetar begyndte jeg at eksperimenterer med at lave bøffer ud af alle mulige råvare, bælgfrugter, korn, også spaghetti. I starten synes jeg det var ret svært, at få ’farsen’ til at hænge sammen, og at syntes det var meget nemmere da jeg kunne bruge hakket kød – men da det ikke længere var en mulighed måtte jeg prøve mig frem. Jeg fandt ud af at det bare handler om at tilsætte æg og mel, det kan samle det meste. Som regel bruger jeg 2 æg og 1-1½ dl mel hvis jeg laver en portion til 4 personer. Det er bare vigtigt at holde øje med farsen, virker den meget våd så tilsæt mere mel, er den meget tør tilsæt flere æg eller mælk. Jeg synes det er ret lækkert at bruge spaghetti de bliver nemlig vildt sprøde når du bliver stegt.
Vegetar spagetti bøffer med parmesan & chili
Print opskriftIngredienser:
- 150g rå spaghetti
- 2 æg
- ½ finthakket rødløg
- 40g groftrevet parmesan
- 1½dl hvedemel
- ½-1 finthakket frisk chili afhængig af styrke, jeg brugte en ½ chili
- Salt og peber
- Olie
Sådan gør du:
- Kog spaghetti efter anvisning på pakken, lad dem køle af
- Vend alle ingredienserne med spaghettien
- Form massen til 8 bøffer du steger i olie på en varm pande, det svarer ca. til en lille håndfuld pr. bøf. Steg bøfferne ca. 5 min. på hver side.