Vegetarburger med polentafritter
Jeg synes ens burger fortjener en god bøf der kan fungere lige så godt som en almindelig bøf af kød. Det tager en del forsøg før man rammer en god smag og konsistens, den her opskrift er det tætteste jeg er kommet indtil videre. Quorn er et svampe protein der indeholder lige så meget protein som kylling og som gør det ret godt ud for et ”kød erstatningsprodukt”, det kan købes på frost i Irma. Om du kan overbevise en kødelsker med den her burger, kan jeg ikke svare på men jeg synes bestemt det er forsøget værd.
Vil du servere burgeren med lækre sprøde polenta pomfritter, så finder du opskriften her.
Vegetarburger med polentafritter
Print opskriftIngredienser:
- Bøffer
- 1 bagt aubergine most til pure
- 200g quorn
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 40g parmesan
- ½tsk røget paprika
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk salt
- 1 æg
- 3 spsk mel
- Guacamole
- 2 avokado
- 1 dl skyr eller græsk yoghurt
- Salt
- Tilbehør
- 1 rødt spidskål
- To håndfulde spirer
- 1 Rødløg
- 4 skiver ost
- 4 burgerboller
- Ketchup
Sådan gør du:
Bøffer
- Skær auberginen i skiver, drys med olie og salt, bag i ovnen ved 200grader, i 15min eller indtil den er blød. Blend auberginen i en foodprocessor, sæt til siden.
- Hak løg og hvidløg fint, steg kort på en pande, tilsæt quorn og krydderierne.
- Tag blandingen og hæld den i en skål, tilsæt mel, æg, auberginepure, og revet parmesan, rør rundt indtil du har en ensartet masse.
- Steg bøfferne, de skal have ca. 10 min på hver side.
Guacamole
- Mos avokado med en gaffel, vend med yoghurt og smag til med salt.
Tilbehør
- Vask spidskålen og pil bladene af og hak dem groft.
- Skær osten og læg den på bøfferne, smelt osten i ovnen samtidig med du varme burgerbollerne.
- Server det hele i små skåle så dine gæster selv kan bygge deres egen burger.
Hvorfor ikke bare undlade bøffen…?
Hvorfor skal en vegetar have en “bøf” i sin burger? Det spørgsmål får jeg ret ofte. Spørgsmålet er da også berettiget, kunne vi vegetarer ikke finde på noget nyt. Altså noget en ny bøf, et nyt navn, så vi ikke bare stjæler fra de kød spisende. Jeg synes lidt det er noget vrøvl, selvfølgelig skal vi også have en bøf vi vores burger. Bøffen binder burgeren sammen, giver en skøn tekstur og smag. Jeg er ikke vokset op som vegetar, så helt ærgerligt, jeg er vant til en god bøf i min burger. Jeg vil ikke snyde s for bøffen bare fordi jeg er vegetar.