Græskar galette med hokkaido og citron ricotta
Græskar galette serveret med skønne møre Hokkaido græskar og bløde løg på toppen. Jeg har tilsmagt græskarret med den indiske krydderiblanding “Masala”, det var vildt lækkert. Har du ikke lige Masala så brug et andet godt krydderi fra krydderihylden.
Hvad er galette?
Galette er en tærte bare uden tærteformen. Jeg er kæmpe tærte fan, men har faktisk aldrig før prøvet at lave en galette. Navnet “galette” er vist fransk og stammer fra den franske crepes “galette”. Crepes serveres nemlig foldet sammen i kanterne og åben i midten og det er denne tærten er inspireret af.
Fordi tærten er “åben” så må fyldet ikke være for vådt. Derfor kan du f.eks. ikke bruge en æggemasse, da den vil flyde ud. Derfor har jeg her istedet brugt en ricotta rørt med citron. Mascapone vil også være en oplagt mulighed som det “våde” element i tærten.
Salvie og færdiglavet dej vs. den hjemmelavede…
Efter jeg havde lavet denne opskrift, kom jeg i tanke om at det ville have været ret lækkert med salvie i denne galette. Salvie går nemlig vildt godt sammen med løg og græskar. Så kan du få fingrene i lidt frisk salvie eller tørret, så synes jeg klart du kan prøve at krydre med det. Måske lidt finthakket salvie på toppen…?
Som du måske kan se på billedet så er det en færdiglavet (færdigkøbt) dej. Her får i dog også en opskrift på en hjemmelavet dej. Jeg synes simpelthen det smager bedre med “en god gammeldags hjemmelavet bund”. Og så er det altså ikke så svært, MEN orker man ikke lige (som jeg ikke lige gjorde til dette foto) eller er der ikke tid så kan en færdiglavet dej også sagtens bruges.
Græskar galette med brune løg og ricotta
Print opskriftIngredienser:
- Dej
- 80 ml vand
- 100 g smør
- 210 g hvedemel
- ½ tsk salt
- Fyld
- 1 hokkaido (ca. 1,1 kg)
- 1 løg
- 2 hvidløg
- 1 tsk. masala eller andet tørret krydderi
- 250 g ricotta
- 1 tsk. citronskal
- 1 spsk. citronsaft
Sådan gør du:
- Forvam en ovn på 200 grader.
- Læg smør og vand i en gryde og bring det i kog*, tilsæt mel og salt tag gryden af varmen og bland det hele godt sammen, er det for varmt så saml istedet dejen i en skål.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og form dejen tyndt ud på pladen med hænderne. Lav en flot cirkel.
*Tip, du kan også varme vand og smør i mikrobølgeovnen.
- Halver hokaidoen og skrab kernerne ud. Skær græskarret i 2 cm tykke skiver.
- Halver løget og skær det i tynde både. Fint hak hvidløget
- Varm en pande med olie, svits græskar i 5 – 10 min med masala. (Er der ikke plads til dem alle sammen på panden så svits af to omgange).
- Tag græskar skiverne af panden og læg dem på en tallerken.
- Svits nu løgene i 2-3 min. til gyldne.
- Rør ricottaen med citronskal og citronsaft, fordel ricottaen på bunden, sørg for at der er ca. 5 cm ud til kanten af dejen.
- Fordel græskarrene og top med løg. Fold kanterne om galetten.
- Bag i ovnen i 20-25 min.
2 kommentarer
Hejsa. Vil du bruge salvie sammen med masala i denne opskrift?
Det er da et forsøg værd!