Broccolitærte med mandler og timian
Nem og hurtig aftensmad med massere af smag.
Jeg lavede den her opskrift forleden til carrotstick.dk. Og tænkte den var oplagt også at dele med jer. Jeg har lavet tærtebunden selv, men hvis du gerne vil have det ekstra hurtigt og nemt kan du købe en færdiglavet dej. Tærten er fyldt med broccoli, mandler, løg og toppet med feta.
Jeg har serveret en romaine salat til da jeg synes den smager mega skønt bittert. Bitter er ofte en smag vi glemmer lidt i vores mad og jeg synes derfor det er en oplagt måde at få den med.
Eftersom vi er gået ind i december måned og man får serveret julemad i lange baner synes jeg det er skønt at få lidt andet på tallerken som f.eks. tærte.
broccolitærte
Print opskriftIngredienser:
- Tærtedej
- 200g fuldkornshvedemel
- 1 dl skyr
- 80g smør
- 1 tsk salt
- Fyld
- 1 broccoli
- 1 løg
- 1 dl mandler
- Æggemasse
- 5-6 æg
- 6 spsk letmælk
- Salt og peber
- 100g feta
- Tilbehør
- 100g romaine salat
Sådan gør du:
Tærtedej
- Smudlr smør med mel, tilsæt skyr og salt og ælt hurtigt dejen sammen.
- Film dejen og sæt dejen på køl i 30min.
- Rul tærtedejen tynd og fordel den i en smurt tærteform.
- Bag tærtedejen i 10min ved 200grader.
Fyld
- Skær broccoli i buketter og løg i både.
- Sauter broccoli og løg på en pande med olie i ca. 5min.
Æggemasse
- Rør æg og letmælk sammen, krydr med salt og peber.
Så skal tærten samles♥
- Tilsæt fyldet i tærteformene og top med æggemassen og smuldret feta.
- Bag tærterne i 20-25min ved 200grader.
Server med frisk salat.