Syltede grønne tomater
Når jeg er til familie sammenkoster, særligt hos min mormor så står der altid et glas syltede grønne tomater på bordet. Det er altid min mormor der laver de syltede grønne tomater og hun laver dem helt fantastisk!
Min søde mormor har lånt mig hendes opskrift(det er ikke den på billedet) så jeg også kunne prøve kræfter på de grønne tomater. Det er selvfølgelig mormor opskrift i får her. Jeg synes min udgave er blevet ret lækre, men kender i det hvor hendes bare smager bedre? Du kan bruge de grønne tomater som tilbehør til varme retter, oven på din rugbrødsmad eller til salater. Det tager to dage at lave syltede grønne tomater og de kan holde sig en måneds tid i køleskabet.
Vil du have flere opskrifter på lækre syltede råvarer så klik her.
Syltede grønne tomater
Print opskriftIngredienser:
- 400g grønne tomater
- 2 dl vand
- 2 dl lagereddike
- 150g sukker
- skal fra en øko appelsin
- 1 stang citrongræs
- 1 stang kanel
- 20g ingefær uden skræl
Sådan gør du:
Dag 1
- Skyl tomaterne, prik dem med en gaffel med strikkepind, det forhindrer at tomaterne sprækker (jo flere prik jo bedre).
- Bland eddike og vand sammen, og hæld det i et sylteglas, tilsæt tomaterne, læg låg på og stil på køl til næste dag.
Dag 2
- Kasser halvdelen af lagen og kog sagte tomater og lagen i 5 min.
- Drys sukkeret i og tilsæt krydderierne. 3
- Kog videre i 10-15min.
- Kog ca. 1 l vand og hæld det over dit sylteglas (så det er fri for bakterier), tør glasset med et rent viskestykke.
- Læg tomaterne i dit rene glas og hæld lagen over.
- Sæt på køl – du har nu lækre sødsyltede grønne tomater, klar til at spise.
TIP
Hvis lagen bliver tynd i løbet af nogle uger, fordi saften trækker ud så tag lagen fra tomaterne og kog den ind igen og hæld den tilbage over tomaterne. Husk at hvis du gør det skal du skolde glasset igen for at undgå bakterier.