Tærte galette med farvede gulerødder (fuldkornsbund)
Tærten her er lavet med farvede gulerødder, det bliver den så smuk af. Det er dog ikke et must og tærten kan smage mega godt selv med de “almindelig” orange gulerødder. Jeg har toppet Galetten med revet gedeost, en fast en af slagsen. Du kan dog også sagtens bruge den klassiske “gedeost rulle”. Galetten er lidt tør fordi den ikke indeholder væske, kun fra gulerødderne. Det er derfor ret lækkert at servere en god klat creme fraiche eller tzaki til. Dejen er bagt med fuldkorn og bliver der dejlig knasende næsten knækbrød agtigt.
God bagning♥
Galette med farvede gulerødder (fuldkornsbund)
Print opskriftIngredienser:
- Dej
- 80 ml vand
- 100 g smør
- 210 g grahamsmel
- 1 tsk. tørret oregano
- 1 spsk. sesamfrø
- ½ tsk salt
- Fyld
- 400 g gulerødder, jeg brugte forskellige farver
- 100 g revet gedeost, kan erstattes af anden revet ost
- 1 lille bdt. mynte
Sådan gør du:
Dej
- Forvam en ovn på 200 grader.
- Læg smør og vand i en gryde og bring det i kog*, tilsæt mel, oregano, sesamfrø og salt tag gryden af varmen og bland det hele godt sammen, er det for varmt så saml istedet dejen i en skål.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og form dejen tyndt ud på pladen med hænderne. Lav en flot cirkel.
*Tip, du kan også varme vand og smør i mikrobølgeovnen.
Fyld
- Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet. Halver hokaidoen og skrab kernerne ud. Skær græskarret i 2 cm tykke skiver.
- Fordel de revet gulerødder på bunden og top med ost, sørg for at der er ca. 5 cm ud til kanten af dejen.
- Fold kanterne om galetten.
- Bag i ovnen i 20-25 min. Drys lidt mynte på tærten inden servering
Vis dette opslag på Instagram